Acasă Actualitate Masini de lux pentru staff-ul Autoritatii Nationale pentru Turism

Masini de lux pentru staff-ul Autoritatii Nationale pentru Turism

DISTRIBUIȚI

Prin Hotararea nr. 1109 din 22 septembtrie 2005, promovata de ministrul transporturilor, constructiilor si turismului, Gheorghe Dobre, s-a aprobat achizitionarea de catre Autoritatea Nationala pentru Turism a -unui autoturism pentru fiecare reprezentanta de promovare turistica cu sediul in tara, in vederea desfasurarii activitatilor specifice-. Practic, excutivul a alocat aproximativ sase miliarde de lei pentru achizitionarea a 13 autoturisme. In realitate insa s-au cumparat cinci autoturisme straine pentru presedintele ANT si cei patru directori din subordinea sa si opt Renault Clio Symbol pentru functionarii din teritoriu. Astfel, parcul auto al autoritatii s-a imbogatit cu o limuzina de ultima generatie, -WV Passat-, in valoare de 30.000 de euro pentru presedintele ANT, Ovidiu Marian si patru autoturisme WV Polo, in valoare de 14.000 de euro fiecare, pentru directorii din autoritate.

In schimb, pentru reprezentantele de promovare turistica s-au cumparat opt autoturisme Renault Clio Symbol, in valoare de cate 11.000 de euro fiecare, iar diferenta a fost completata cu vechile masini ale celor din conducere.

Trebuie precizat ca hotararea de guvern mentioneaza foarte clar ca toate autoturismele se cumpara exclusiv pentru functionarii din teritoriu, sefii de la centru nefiind luati in calcul.


Pentru achizitionarea celor cinci limuzine ale conducerii ANT s-au cheltuit 94 000 de euro si 88 000 de euro pentru cele opt autoturisme Renault Clio Symbol.

Presedintele ANT, Ovidiu Marian sustine ca la momentul emiterii acestei hotarari nu era numit in actuala functie, dar datele din Monitorul Oficial il contrazic. Numirea lui Ovidiu Marian la conducera ANT s-a publicat pe 26 septembrie 2005 iar Hotararea nr. 1109 a fost data publicitatii la doua zile dupa numirea acestuia- pe 28 septembrie 2005.


-Eu consider ca prin achizitionarea acestor autoturisme nu s-a facut nicio ilegalitate. Cred ca toate prevederile legale in vigoare au fost respectate-, sustine presedintele ANT. Dar in schimb, nu a mentionat care este acoperirea legala pentru ca cele cinci autoturisme vechi ale stafului autoritatii sa fie directionate catre reprezentantele de promovare turistica din tara. Hotararea nr. 1109. 2005 precizeaza negru pe alb ca -se aproba achizitionare de catre ANT a unui autoturism pentru fiecare reprezentanta de promovare turistica cu sediul in tara-.

Mai mult, pentru a-si acoperi ingineria auto, directoare economica a autoritatii-Alina Dinca invoca prevederile articolul 2 din Ordonanta de Urgenta nr 60/ 2001 privind achizitiile publice care stipueaza ca unul dintre principiile care a stat la baza achizitionarii autoturismelor a fost cel de -libera concurenta, respectiv asigurarea conditiilor pentru ca orice furnizor de produse, executant de lucrari sau prestator de servicii, indiferent de nationalitate, sa aiba dreptul de a deveni, in conditiile legii, contractant-.

Poate ca acest principiu a fost respectat, dar cu o singura omisiune si anume aceea prin care -cine imparte, parte-si face-. S-ar putea ca presedintele ANT, sa aiba dreptate cand sustine ca achizitionare autoturismelor s-a facut legal, dar ccea ce nu stie sau nu vrea sa stie Ovidiu Marian este faptul ca subalternii sai l-au dezinformat precizandu-i ca toata afacere este legala.

Deoacamdata, ministrul transporturilor, constructiilor si turismului, Gheorghe Dobre a refuzat sa faca vreo declaratie vis a vis de achizitiile auto ale conducerii ANT. Insa, un alt aspect este sigur si anume acela ca ministrul Gheorghe Dobre circula cu un autoturism mostenit din timpul mandatului lui Miron Mitrea si, slava domnului, la cate drumuri a facut anul trecut in tara cu inundatiile putea bine mersi sa-si traga o limuzina ultimul racnet.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.