Acasă Actualitate Mazăre în corzi: procurorii au extins cercetările privind cazinoul din Mamaia

Mazăre în corzi: procurorii au extins cercetările privind cazinoul din Mamaia

DISTRIBUIȚI

 

Primarul Constanței, Radu Mazăre, a fost, joi, la DNA Constanța, pentru a fi anunțat că s-au extins cercetările în dosarul retrocedărilor de terenuri în care edilul a fost trimis în judecată, alături de alte 36 de persoane, pentru abuz în serviciu.

 

După o întrevedere de 15 minute cu anchetatorii, el a declarat că este vorba despre extinderea cercetărilor în dosarul privind restituirea unor suprafețe de teren intravilan din Constanța, mai exact despre terenul aflat sub cazinoul din stațiunea Mamaia.

 

„M-au chemat pentru terenul de sub Cazinoul din Mamaia. L-am vândut și acum este al proprietarului. Și așa ne dă în judecată proprietarul, că după ce a dat bani pe el în 2007, în 2011 au pus Cazinoul pe lista de monumente și nu-l mai lasă să construiască. A dat un milion și ceva de euro pe jumătate din teren. Pe cealaltă jumătate a mai dat unul un milion de euro. Acum să dăm și banii înapoi, mă cercetează și procurorii și tot așa. (…) Mă cercetează din 2005, nimic nou”, a spus edilul.

 

Radu Mazăre a adăugat că, de fapt, procurorii anticorupție l-au chemat din cauza declarațiilor făcute în urmă cu două zile, împotriva „cățelelor de la DNA” care vor să-l aducă în țară pe Nicușor Constantinescu, deși acesta este bolnav.

 

„De câte ori am dat declarații de presă despre DNA, la vârf, după o săptămână, pac, m-au chemat! Eram sigur că dacă le fac cățele pe ălea, că vor să-l aducă pe Nicușor aicea să-l omoare, mă cheamă la DNA. Și m-au chemat după câteva zile. Fiecare cu ce arme are”, a mai spus primarul Constanței.

 

Radu Mazăre a fost trimis în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție, în anul 2008, alături de alte 36 de persoane – membri ai comisiei de aplicare a Legii 10/2001 din Primăria Constanța, dar și funcționari din cadrul instituției, funcționari din cadrul Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Constanța, mandatari, notari publici, moștenitori ai unor persoane îndreptățite, cesionarii cumpărători de drepturi succesorale, dar și interpușii cumpărători de terenuri – în legătură cu restituirea și atribuirea nelegală a unor întinse suprafețe de teren intravilan din municipiul Constanța, Mamaia, plajă și faleza. Conform rechizitoriului procurorilor anticorupție, prin aceste fapte ar fi fost cauzat un prejudiciu în valoare de aproximativ 114 milioane de euro, dintre care 77,77 milioane de euro reprezintă prejudiciu în dauna statului, iar 36,16 milioane de euro prejudiciu în dauna municipiului Constanța.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.