Acasă Actualitate Medic ATI la Colentina către Orban: avem doar 29 de ventilatoare, instalația...

Medic ATI la Colentina către Orban: avem doar 29 de ventilatoare, instalația nu permite mai multe, în TIR nu se poate

DISTRIBUIȚI

Premierul Ludovic Orban a criticat astăzi decizia lui Nelu Tătaru din vară privind scoaterea Spitalului Colentina din dispozitivul anti-Covid: „a fost o decizie neinspirată. Avem nevoie de Spitalul Colentina în integralitatea sa și de toate cadrele medicale de acolo, care au dobândit o experiență și ne pot susține la nivelul Bucureștiului”, a declarat premierul Orban.

Medicul primar de Anestezie și Terapie Intensivă, Laura Zarafin, foarte activă și foarte curajoasă în a spune lucrurilor pe nume pe rețelele de socializare, mereu citată de ziariști cu fragmente din postările ei pertinente, i-a răspuns premierului creionând un viitor sumbru:

„Domnul premier Ludovic Orban are dreptate – am căpătat experiență în 7 luni .
Din păcate nu au existat colegi care să înțeleagă ce urmează și sa vină sa vadă măcar acești pacienti sau să ne întrebe ce vedem zilnic, toți anesteziștii din acest spital, dar și ceilalți colegi din alte specialități .
Normal și uman ar fi fost să se înțeleagă ce urmează, au existat 7 luni în care puteam primi colegi cărora să le arătăm ce se întâmplă în realitate cu acesti pacienți, cum anume se face echiparea și mai ales dezechiparea, am fi putut vorbi multe , ne-am fi putut susține unul pe altul.
Nu știu cum domnul prim ministru crede că putem rezista în ritmul ăsta încă un an. Ne tot întrebăm cu toții. Personalul în sectiile ATI din Colentina este nu numai obosit, ci și mult prea puțin numeros. Nu ai cum să ingrijești astfel de pacienți critici cu personal subnormativ.
Putem împărtăși oricui din experiența noastra, dar este evident că spitalele care tot evită să dea o mână de ajutor vor fi forțate de mersul pandemiei și de creșterea infectărilor să trateze pacienți infectați.
Pe cei care au nevoie de ventilație noninvazivă nu ai cum să îi lași nici acasă, nici pe stradă, deci …că vor unii sau nu vor …tot ATI Covid vor ajunge. Nu era mai bine să fi știut deja ce au de făcut și să fi avut circuitele pregătite ?
O informație – spitalul Colentina are 29 de ventilatoare .
29 !!!!!
Ce nu știu decidenții este că nu poți pune mai multe paturi ATI într-un spital atunci când arhitectura respectivului spital, dar nici instalația de oxigen nu îți permit așa ceva !
Chiar și dacă aduci TIR-urile celebre cu ventilatoare nu poți rezolva problema pacientilor ce au nevoie de un tip de ventilație, pentru simplul motiv că în TIR nu ai nici fluxul si nici concentrația de oxigen de care au nevoie acesti pacienti critici.
Este păcat că deciziile se iau în birouri și nu de oamenii care lucrează efectiv pe teren.
Degeaba esti ATI-ist dacă nu ai lucrat măcar o lună în ATI – COVID, pentru simplul motiv că această boală nu se potrivește cu nici o altă boală despre care am învățat !!!
Așa că eu cred că e momentul LUCIDITĂȚII și să ne gândim cum putem face să trecem acest test de solidaritate care abia urmează.
Domnul prim ministru trebuie să înțeleagă că suntem oameni.”, a scris Laura Zarafin pe Facebook.

 

1 COMENTARIU

  1. Decidenții din Ministerul Sănătății , respectiv secretarii de stat si directorii din subordine ar trebui cel puțin prin fișa postului sa l fi informat pe primul ministru de situația reală și să propună soluții pertinente pe acest subiect domnului prim ministru.
    Din nefericire pentru România , avem un prim ministru care la acest moment un personaj din opera lui Caragiale.
    Argumentez cu faptul că recent prim ministru al Romaniei a promovat un infractor dovedit de justiție pe o funcție la ORNIS, respectiv pe numitul Lucian Baranga.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.