Acasă Actualitate Medic cu dosar penal in Colegiului Medicilor Mures

Medic cu dosar penal in Colegiului Medicilor Mures

DISTRIBUIȚI

Un medic ales in Consiliul Judetean Mures al Colegiului Medicilor din Romania are dosar penal si a fost condamnat, in prima instanta, pentru inselaciune, fiind acuzat ca a inscris fictiv pe listele de medic de familie circa 700 de persoane, printre care autoritati locale sau persoane decedate.

Dr. Sorin Pop, medic de familie, se regaseste pe lista cu medicii alesi in Consiliul Judetean Mures al Colegiului Medicilor.

Potrivit prim-procurorului de la Parchetul Judecatoriei Targu Mures, Sorin Pop a fost acuzat ca a inscris fictiv circa 700 de persoane pe listele de medic de familie, motiv pentru care CJAS Mures s-a constituit parte civila in proces, reclamand un prejudiciu de aproximativ 60 milioane de lei.

Printre cei care ar fi fost inscrisi fictiv pe listele medicului Sorin Pop se regasesc subprefectul de Mures Burkhardt Arpad, consilierul local Koloszvari Zoltan si antrenorul Ladislau Boloni, dar si persoane decedate sau care au parasit Romania de mult timp.

Politistii au intocmit doua dosare de urmarire penala, pe care le-au inaintat procurorilor mureseni in 2001.

In prima instanta, magistratii de la Judecatoria Targu Mures l-au condamnat pe Pop pentru inselaciune, insa procurorii au facut apel, nemultumiti de pedeapsa, pe care au considerat-o prea mica.

Potrivit unor rezultate preliminare, alegerile pentru Colegiul Medicilor Bucuresti au fost castigate de dr. Sorin Oprescu, care a acumulat 1.061 de voturi. Pe locurile urmatoare s-au clasat prof. Mircea Cinteza, actualul presedinte al Colegiului Medicilor din Romania – 867 voturi si prof. Calistru – 861 voturi.

Printre cei alesi la CM Bucuresti se mai numara prof. dr. Eugeniu Ciofu, prof. dr. Ionel Sinescu, prof. Virgiliu Ancar, prof. dr. Adrian Streinu si dr. Maria Dorobantu.

Printre perdantii alegerilor se numara si presedintele Camerei Federative a Medicilor, Dan Peretianu.

Presedintele CMR, Mircea Cinteza, a declarat ca alegerile vor fi reluate in judetul Mehedinti unde a fost inregistrata o contestatie, cazul fiind anchetat in prezent de politie.

-Potrivit datelor pe care le avem, in tara a fost inregistrata o prezenta buna la vot. In Bucuresti a fost mai redusa, din cei 10.000 de membri prezentandu-se doar 1.300-, a precizat Cinteza.

In privinta alegerilor generale pentru Colegiul Medicilor, prof. Cinteza spune ca acestea nu vor putea fi stabilite decat dupa refacerea alegerilor din judetul Mehedinti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.