Home Actualitate Medicii acuzați pe nedrept: „m-am uitat peste rapoarte dar sunt niște cifre...

Medicii acuzați pe nedrept: „m-am uitat peste rapoarte dar sunt niște cifre și pentru mine nu sunt concludente”

DISTRIBUIŢI

În ultimul an avem de-a face numai și numai cu politicieni extraordinar de inteligenți puși în Guvern de Daddy: Tudose, Olguța, Bodog, Pop, „celălant” de la Educație, Popa și în toată splendoarea ei, Sorina Pintea, economistă de profesie, parașutată la București tocmai în fruntea ministerului Sănătății, care, deși recunoaște că „s-a uitat peste rapoarte” nu le-a înțeles așa că s-a lansat în acuzații la adresa medicilor de familie, pentru că rapoartele „sunt niște cifre și pentru mine nu sunt concludente”, a declarat ea la un post de televiziune. Deși tot anul trecut s-a vorbit despre impotența lui Bodog în cazul vaccinurilor anti-rujeolă și al celor anti gripale, Pintea a acuzat la Realitatea TV medicii de familie pentru faptul că au rămas 80.000 de vaccinuri nefolosite asta, deși Bodog a livrat abia în decembrie 2017 fiolele care trebuiau administrate în octombrie.
Medicul de familie, cunoscut pe Facebook ca Luana Luana, a conspectat indignată afirmațiile lui Pintea.
„Carevasăzică… medicul de familie este vinovatul de serviciu!
Că nu știe să împartă ,, două paie,la trei măgari”
Că se moare de gripă.
Că nu am făcut vaccinarea la timp deși..onor doamnei Ministru,vaccinurile au ajuns de… Moș Crăciun
Că au fost insuficiente deși noi AM CERUT pentru pacienții noștri, cu mult timp înainte.
În sfârșit…
Pentru această doamnă,Medicina de Familie nici măcar NU EXISTĂ
Ne-a definit ca fiind ,,furnizori” de servicii medicale.
De parc-am vinde ,,sănătatea” la tarabă!
De fapt,este sfidarea veșnică a decidenților și față de personalul medical și,in egală măsură…. și față de pacienți!
Îndrăznește să crezi!-sloganul PSD
Culmea e că multe….halate albe,o cred!”

Un alt medic de familie, Ciprian Ovidiu V. explică: „Imi cer scuze ca ma bag si eu in discutie, dar cum ar putea un medic de familie sa influenteze achizitia si distributia de vaccin? Daca nu stiati, DSP-urile au cerut de la medicii de familie necesarul de vaccin antigripal anul trecut prin vara (nu mai tin minte luna), insa achizitia si distributia s-au facut in decembrie. Ce treaba are MF cu aceste 2 procese?
Mai departe, fiecare DSP primeste trimestrial de la fiecare MF o situatie cu bolile cronice ale pacientilor de pe liste (care nu dispar decat daca moare pacientul). Ce se intampla cu acele statistici? le prelucreaza cineva? doar din alea iti poti da seama de necesarul de vaccin pentru anul urmator, nici macar nu trebuie MF-ul sa-ti spuna cat are nevoie.
Daca ne referim si la ROR, unde au fost mari probleme de aprovizionare in plina epidemie de rujeola, acolo lucrurile stau si mai simplu. Exista un RENV (registrul electronic national de vaccinare) in care sunt introdusi toti copiii nascuti in Romania (introducerea se incepe la maternitate). Avand in vedere ca prima doza se face la 9 luni (datorita epidemiei), oare e greu sa interoghezi o baza de date si sa afli cam cate doze trebuie sa comanzi, stiind cati copii sunt eligibili? evident ca nu, dar conditia e sa ai personal calificat care stie sa se uite pe niste cifre. Ori noi cam stim cine si pe ce criterii se angajeaza la INSP, DSP si MS.
Deci, doamna ministru, daca v-a „soptit” cineva ca medicul de familie e vinovat pt proasta gestiune a programului de vaccinare (achizitie si distributie), v-as ruga sa-l anuntati sa-si gaseasca de maine un alt job. Daca-l tineti pe functie, o sa aveti aceeasi soarta cu predecesorii dvs.” conchide medicul.

Foto arhiva personală a ministrului Sănătății, expusă pe Facebook.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.