Acasă Actualitate Medicii candidați la rezidențiat acuză trucarea examenului în urma deciziei ministrului Bodog...

Medicii candidați la rezidențiat acuză trucarea examenului în urma deciziei ministrului Bodog de a recorecta tezele fără martori

DISTRIBUIȚI

O adevărată avalanșă de reproșuri s-a declanșat după comunicatul sec al ministerului Sănătății care a decis să nu respecte propria metodologie de desfășurare a concursului care prevede corectarea tezei prin scanarea grilei pe loc, în fața candidaților. „Grilele de răspuns bune de corectat se predau de către candidaţi, sub semnătură, şefului de sală. Corectura acestor grile se face în mod electronic prin scanare, în sala de concurs, în prezenţa autorului şi a încă 2 candidaţi din sala respectivă, care vor fi nominalizaţi în procesul-verbal al sălii şi care vor semna pe acesta şi pe grilele candidaţilor. În cazul unor deficienţe tehnice, scanarea se reia în prezenţa aceloraşi persoane. După anunţarea punctajului tuturor candidaţilor din sala respectivă, şeful de sală, în prezenţa a 3 candidaţi, ambalează şi sigilează plicul cu grilele corectate şi unităţile de memorie externă (memory stick) predat de personalul desemnat pentru operaţiunea de scanare. Pe durata corectării lucrărilor candidaţii rămân pe locurile stabilite la intrarea în sală. ” Ministerul însă anunță o altfel de recorectare ulterioară: „Urmare a problemelor tehnice sesizate de Comisia locala de Rezidentiat Bucuresti in timpul procedurii de scanare a grilelor de concurs. Comisia centrala a decis rescanarea tuturor grilelor pentru candidatii din Centrul Universitar Bucuresti.
Ministrul Sanatatii a fost informat in aceasta dupa amiaza de catre coordonatorul de Rezidentiat, secretarul de stat Corina POP despre situatia creata si a solicitat recorectarea grilelor, transparent, astfel incat candidatii sa nu fie nedreptatiti.”

Pe Facebook s-a declanșat o adevărată furtună

Ovidiu Balaban-Popa A fost de toată jena organizarea anul ăsta. Cei de la IT au dat un răspuns fenomenal (parafrazez): ”Credeți că noi stăm să corectăm fiecare bulină din borderou înainte s-o punem pe stick?” și cineva din sală i-a răspuns: ”Da, pentru că am plătit!”

Mariana Jipa #Incompetenti ca si guvernul !

Diana Spatariu Cât de transparent? Numele e la vedere scris cu majuscule cu marker negru, fără martori și în absența noastră?

Maria Ionescu Bai incompetentilor, cine sunt martorii ? Voi chiar traiti in statul paralel ?

Ema Onisâi Transparent fără noi de față, domnule ministru? Cine oprește un corector sa vada pe calculator 900 pct si să treacă pe foaie 850? Dacă nu există semnătura, recorectarea e ilegală? Noi avem un punctaj pe semnătura, noi am văzut acel punctaj pe calculator care a coincis cu cel scris pe foaie, fara sa fie martori de față, fără semnătura, e degeaba.

Stefan Rusu asa guvern, asa minister , de 27 de ani furati si inselati…
Andreea Sava De unde nu stim ca aceasta fraudare nu sa facut si in alte orașe!Cine ne garantează ca a fost corectitudine in celelalte centre?

Maria Ionescu Dupa ce ca din vina voastra studentii au stat in sali asteptand sa reparati softul, acum recorectati in prezenta cui ? Nu numai ca ar trebui sa va fie rusine, ar trebui sa va ganditi cum sunteti in stare sa inchideti la sireturi. Referitor la asa-zisul comunicat pe facebook, poate in ziua de rezidentiat ar trebui sa aveti niste centralisti care sa raspunda la numerele de contact. De asemenea, ce inseamna ca veti recorecta, cand si cum se vor afisa raspunsurile, chiar nu sunteti in stare sa COMUNICATI ceva ? Pare ca mulgeti statul paralel degeaba. Wake up and use your minds !

Ana Dorobantu Vrem mai multe detalii despre sistemul transparent de corectare! Il transmiteti live la nivel national sau cum? Ne rechemati pe toti la corectura?

Cătălin Furculescu Sunteți niste incompetenți.

Georgiana Dinu Felicitări! Aţi mai izgonit niste doctori din ţară. Cum să se recorecteze în absența noastră???

Andrei Simonov Statul paralel a stricat scannerul!

Radu Cojocaru Serban Incompetentilor! In anul 2017 UN MINISTER nu este capabil sa organizeze si sa sustina un examen! TRANSPARENTA? Nu exista nicio transparenta. In timpul de 4 ore cat a durat aceasta eroare a unor incompetenti cine a verificat si supravegheat? Se plimba comisia cu un stick de memorie de la un etaj la altul. HALAL ORGANIZARE, HALAL MINISTER, HALAL TARA. Cum zicea cineva mai sus, mai goniti doctorii din tara. Noi ne cautam unde plecam, oriunde e mai bine decat in tara in care un MINISTER este ori incompetent ori malevolent cu scopurile de a acorda locurile celor care trebuie!

Cristina Buru Si detalii despre asta cand aflam? Ca presupun ca daca e transparent se va face ori live, ori in prezenta noastra si a martorilor. sau se pare ca sunt eu prea naiva si prea optimistă…

Razvan Busulescu Rusine mare, rusine! Va adresati unui mediu academic mult peste o scoala generala din Videle stimati Tovarasi!
Rusine de rusinea voastra, purtati cu mandrie incompetenta si o transferati ca povara romanilor…

Dani Zagga Slab, neperformant si prost !

Popescu Anamaria E inadmisibil sa nu se corecteze in prezenta noastra. Inadmisibil si ilegal

Diana Răuță Rusine!

Marius N. Oprea Ce spuneți… câteva demisii? Ceva? Orice?

Sorina Minea Chiar atat de slabi sa fiti incat nu puteti organiza asa cum trebuie un asemenea concurs care decide soarta a mii de studenti care invata pana la epuizare?! Rusineeee !!!

Mirela Stoian Va rugam insistent sa luati urgent masura publicarii pe site-ul ministerului a baremului de corectare corect in cazul Facultatii de Medicina Dentara!!! Varianta C afisata este gresita !!! Ce se intampla cu medicii care au sustinut examenul de rezidentiat astazi si au avut aceasta varianta de concurs ???

Ema Onisâi Bună seara, domnule Ministru. Nu vă supărați că va deranjez la ora asta târzie, dar nici eu nu pot să mă liniștesc. Uitați care e problema. Dvoastra ați spus că recorectati toate lucrările din București, dar trebuie să știți următoarele lucruri si să acționați in consecință:
1. Am auzit de la colegi de ai mei că și in alte centre universitare din țară au fost probleme de genul, de ce nu se rescaneaza toate lucrările la nivel național? Ca sa nu mai menționez faptul ca e un examen NATIONAL, cu clasificare națională, de ce Bucurestiul e mai deosebit? Ar trebui păstrată corectitudinea națională.
2. Problema cea mai mare e următoarea: lucrările au fost corectate IN PREZENȚA NOASTRĂ; eu am văzut punctajul pe calculator si am verficat sa fie același cu cel scris de mână. Ce ii va împiedica la recorectare pe colegii dvoastra, fără a avea martori și fără sa fim NOI prezenți in sala să vadă un punctaj pe calculator și să treacă altul pe caiet? De exemplu o persoană care a luat punctaj mic, la rescanare, poate, cu siguranță să aibă punctaj mai mare. Nu-mi spuneți ca e imposibil. Orice e posibil dacă ai cunoștințele potrivite. Știți, miroase dubios, trebuie sa recunosc.
Si mai e o problema, noi, ăștia care am muncit pt punctajul acesta, avem acele puncte, de unde ne asigurați ca nu vom avea punctaj mai mic? Se poate întâmpla fix același lucru. Sunteți conștient că daca se va întâmpla asta, vom depune din nou contestație, urmând sa fie recorectate a 3a oara?
3. Când vom afla ce veți face in continure? Ați fost atât de vag in mesajul de pe Facebook … Noi mai dormim la noapte, domnule Ministru?
Așteptăm cu mare interes răspunsul d-voastră. Si da, vrem rescanare cu candidații de față!

Marius Avram Ne mancati taxele de pomana! Daca nici un examen nu subteti in stare sa organizati calumea, ce sperante sa avem ca scoateti sanatatea din mocirla in care se afla?
De unde compenete daca sunteti numai pe pile, relatii si nepotisme prin ministere?
De scuze ati auzit??

Alina Ghencea Vrem detalii. Cum se va proceda, concret.

Bogdan Turtoi Incompetentilor, criminalilor, mafiotilor! (Y)

George Chiriac Zdrente ordinare, corectati fara martori. Al cui fiu trebuie sa ia nota mare? Institutie mafiota plina de functionari facuti pe puncte.

Alina Gng De ce nu se da acest examen la pc (cum se da la politie pt examen auto) ? Ar fi mai usor pentru toata lumea, bine ca IT-stii nostri lucreaza pentru straini.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.