Acasă Actualitate Mediocrii Crin si Ponta nu au platit cei 2000 Euro promisi medaliatilor...

Mediocrii Crin si Ponta nu au platit cei 2000 Euro promisi medaliatilor la Olimpiada Internationala de Matematica

DISTRIBUIȚI

Ani la rand, olimpicii internationali la diverse stiinte ne-au bucurat sufletele cu medaliile obtinute. Anul acesta, lotul de matematica a obtinut doua medalii de aur, trei de argint si una de bronz iar in anul 2011 o medalie de aur si cinci de argint. Desi ar fi trebuit ca acesti tineri geniali sa primeasca modesta, in comparatie cu valoarea lor intelectuala inestimabila, suma de 2000 EURO, Guvernul USL coordonat de Crin, un dublu repetent si Ponta, un fals Doctor in Drept, nu a dispus plata acestei mari, imense si ruinatoare sume de 12.000 EURO. Ce nerusinare! Iertati-i, copii ca nu stiu ce fac!
Va prezentam, respectuos, numele tinerilor medaliati in ultimii doi ani la Olimpiada Internationala De Matematica: 2011: aur-Octav Dragoi,argint- Tudor Padurariu, Omer Cerrahoglu, Alexandru Andrei Milu, Radu Bumbacea, Marius Tiba. 2012: aur- Omer Cerrahoglu, Radu Bumbacea, argint – Octav Dragoi, Ioana Maria Tamas, Stefan Adrian Ivanovici si bronz Stefan Spataru.
Disperat si indignat, coordonatorul Lotului Olimpic de Matematica, dl. Prof.Univ.Dr. Radu Gologan a lansat un apel pentru ca acesti copii sa-si primeasca premiile promise. Nu putem decat, rafinati cum suntem, sa-i solicitam si noi, plagiatorului dovedit: "Ponto, scoate banii promisi, teparule!
 
Iata mai jos scrisoarea deschisa semnata de Prof. Univ. Dr. Radu Gologan, coordonatorul lotului olimpic international de matematica:

"Domnule Prim Ministru
Domnule Presedinte Interimar,

Aseara am trait o mare umilinta. In numele zecilor de generatii de elevi matematicieni de excelenta ce, fara publicitate, au facut in ultimele decenii un lobby imens pentru Romaniei. Pe fondul dezintegrarii imaginii tarii in ultimele luni aceasta durere ma marcheaza pana la revolta.

Iata de ce. O traditie pornita in anii 90 si sutinuta constant de ministrii educatiei, premiaza elevii olimpici internationali. Pentru anul 2011, dupa luni de intarzieri, finalul prevazut pentru iulie, anul curent, a fost inexplicabil: in ultimul moment, elevi, profesori si scoli au fost intorsi din drum pentru neaprobare din partea ministerului de finante.

Nu stiu daca stiti ca cuantumul maxim pentru medalia de aur este de 2000 de euro. Domnule Prim Ministru, cum comentati afirmatia de aseara: niciodata nu am avut un astfel de consens cu ministrul de finante pentru deblocarea a 3 milioane de euro!

Stimati domni, responsabili de viitorul acestei tari: traim cu totii acel normal sentiment inaltator al tricolorului deasupra noastra ca semn al victoriei genei noastre si devastator al nereusitei, unde ne refulam acuzand politicul sau neputinta.

Realizati insa ca acesti copii si tineri a caror suparare o transmit (poate ei naivi si educati, nu o vor recunoaste), matematicieni in devenire, fizicieni, biologi, chimisti, informaticieni, care acum va judeca prin naivitatea bucuriei varstei (si va iarta daca le veti arata ca ii respectati), au monopolizat procente de incredere stiintifica incredibile in marile universitati si centre de cercetare din lume. Daca ei parasesc Romania acum pentru a invata sau a se realiza, Romania trebuie sa le ramana in suflet.

Iata cateva exemple: Ciprian Manolescu si Adrian Ioana, profesori in SUA, laureti ai premiului European de Matematica la Congresul Europen de Matematica Cracovia, iulie 2012 (un gen de premiu Nobel matematic pentru matematicieni sub 35 de ani), Andrei Negut, doctorand la Harvard, in acelasi timp cercetator la Institutul de Matematica al Academiei Romane, considerat de specialistii germani ca cel mai promitator matematician in geometria algebrica sau Ana Caraiani, la mai putin de 30 de ani un geniu al matematicii (zeci de sentimente romanasti, cinstite doctorate, pot fi gasite pe internet).

Ce sa mai spun despre antrenorii nostri, profesori de matematica, ce ramin anonimi dupa aceste realizari si care nu accepta oferte de aiurea tentante crezand in poezia sentimentului patriotic.

Domnilor, ca o concluzie, cea mai mare nemultumire a mea, pe care va conjur sa o desfiintati, este complexul clasei politice fata de pregatirea intelectuala normala data de scoala romaneasca de excelenta prezenta inca in fiecare judet si fata de proliferarea nonvalorii, inclusiv in sport, pe care din pacate nu stiti sa o indepartati.

Radu Gologan
Fost modest olimpic international in 1970, 1971
Coordonatorul Olimpiadelor de Matematica din 2001
Presedintele Societatii de Stiinte Matematice din Romania"

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.