Acasă Actualitate Meleșcanu i-o trage lui Dragnea: Ungaria ne susține în OCDE în urma...

Meleșcanu i-o trage lui Dragnea: Ungaria ne susține în OCDE în urma demersurilor diplomaților români

DISTRIBUIȚI

Liviu Dragnea ne-a povestit pe la toate televiziunile cum l-a sunat el pe Viktor Orban și l-a convins să susțină intrarea României în OCDE unde e nevoie de unanimitate. Ministerul Afacerilor Externe condus de Teodor Meleșcanu a emis însă un comunicat în care spune că demersurile diplomației românești au realizat dezideratul acestei aderări:

„Ministerul român al Afacerilor Externe a fost informat de către Ministerul ungar al Afacerilor Externe și Comerțului cu privire la sprijinirea de către Ungaria a candidaturii țării noastre pentru aderarea la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE).

Menționăm că lista candidaților nominalizați pentru negocieri de aderare ar putea să facă obiectul unei decizii în cadrul reuniunii Consiliului OCDE de astăzi, 25 septembrie 2017, sau cu prilejul reuniunilor viitoare.

Demersurile specifice diplomației românești din ultima perioadă, îndreptate spre un dialog de substanță cu statele membre ale organizației și cu structurile Organizației, au urmărit să facă cunoscute atuurile și argumentele României de natură să genereze consensul membrilor organizației cu privire la sprijinirea candidaturii țării noastre.”, arată MAE în comunicat.

Menționăm că Dragnea nu face parte din diplomația românească.

Degajat, Dragnea ne-a povestit: „L-am sunat pe domnul Kelemen Hunor și am zis: ‘domn’e, aș vrea să vorbesc cu domnul Orban la telefon, se poate ? Poate ai telefonul, ai cunoștințe, aveți contacte’. ‘Da !’. M-a sunat înapoi și mi-a spus marți, la ora 1,00, puteți vorbi la telefon, venea de nu știu unde. Am vorbit, un interlocutor foarte deschis la dialog, un politician, după părerea mea inteligent, foarte pragmatic și cu simțul umorului. Și am convenit următoarele: că decât să ne certăm ca țări, de ani de zile, în loc să cooperăm economic, în loc să fim mai puternici împreună, pentru că putem avea foarte multe interese comune, și economice și de strategie și de muncă împreună în UE, cred că e mai bine să găsim soluții la ceea ce ne interesează și în prezent și în viitor. Și i-am spus: ‘consider că este total îndreptățită cererea și solicitarea ca acel liceu să funcționeze’ (…) Și i-am spus ‘vom rezolva această problemă, în așa fel încât, începând cu anul școlar viitor, acel liceu să se înființeze. Și vom adopta, ori hotărâre de guvern, ori lege în Parlament, vom face toate demersurile legale ca acel liceu să se înființeze”, a spus Liviu Dragnea, la Antena 3, întrebat ce a discutat cu premierul Ungariei și cine i-a facilitat convorbirea.

Liderul PSD a adăugat că, în schimb, premierul ungar „s-a angajat că va da dispoziție ministrului de Externe, care era, sau urma să meargă la Washington, să spună că Ungaria susține România pentru OECD”. „Stabilim să mai avem niște întâlniri și să căutăm care sunt cele mai bune căi pentru a avea o colaborare bună între aceste două țări”, a menționat Dragnea.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.