Acasă Actualitate Mesajul soției lui Sergiu Nicolaescu pe coroana de la sicriul regizorului: „Știi...

Mesajul soției lui Sergiu Nicolaescu pe coroana de la sicriul regizorului: „Știi tu… Elf”

DISTRIBUIȚI

Coroana depusă de soția lui Sergiu Nicolaescu, Dana, lângă sicriul cu trupul neînsuflețit al regizorului are o panglică pe care este scris mesajul: "Știi tu…Elf", coșciugul fiind flancat de patru militari din Regimentul de Gardă "Mihai Viteazul", la căpătâiul acestuia aflându-se o carte de omagii.
Sicriul cu trupul neînsuflețit al lui Sergiu Nicolaescu este depus la Cercul Militar Național din București, unde prietenii și colaboratorii regizorului, precum și toți cei care doresc pot să își ia rămas bun de la acesta.
La Cercul Militar Național se află și soția regizorului, Dana Nicolaescu.
În momentul difuzării acestei știri, sute de admiratori ai lui Sergiu Nicolaescu așteaptă să intre în Cercul Militar Național, unde este depus sicriul cu trupul neînsuflețit al regizorului.

Printre cei care i-au adus un ultim omagiu regizorului Sergiu Nicolaescu, vineri, la Cercul Militar Național din București, s-au numărat fostul președinte Ion Iliescu, actorii Cătălina Grama (Jojo), Mihai Mălaimare, Sebastian Papaiani și Doru Ana, regizorii Ioan Cărmăzan și Geo Saizescu, muzicianul Damian Drăghici, Claudiu Săftoiu, președintele-director general al Televiziunii Române, deputatul Petre Roman, senatorul Georgică Severin, dar și un grup de cascadori și mai mulți revoluționari.
Pe de altă parte, numeroase coroane cu flori au fost trimise la Cercul Militar Național de la Administrația Prezidențială, Camera Deputaților, guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu, primarul Capitalei, Ministerul Culturii, Televiziunea Română, dar și de prieteni și apropiați ai regizorului.
Trupul neînsuflețit al lui Sergiu Nicolaescu a fost depus, la ora 9.45, la Cercul Militar Național din București, unde prietenii, colaboratorii și toți cei interesați pot să își ia rămas bun de la cunoscutul regizor începând cu ora 12.00.
Oamenii au adus cu ei flori și lumânări, însă au fost dezamăgiți de faptul că nu li s-a permis accesul cu lumânările aprinse în Cercul Militar Național. De asemenea, atunci când au ieșit din clădire, unele persoane au părut nemulțumite de faptul că nu au putut să îi vadă chipul regizorului, din cauză că sicriul în care se află trupul neînsuflețit al acestuia este închis.
Prietenii și colaboratorii lui Sergiu Nicolaescu, precum și toți cei care doresc să își ia rămas bun de la unul dintre cei mai mari regizori și actori ai României sunt așteptați la Cercul Militar Național pentru un ultim omagiu, vineri, între orele 12.00 – 00.00, și sâmbătă, între orele 08.00 – 10.00.
Totodată, familia lui Sergiu Nicolaescu "solicită decență și discreție tuturor celor care doresc să se încline pentru ultima dată în fața maestrului".
Trupul neînsuflețit al regizorului Sergiu Nicolaescu va fi incinerat sâmbătă, la ora 12.00, la crematoriul Vitan Bârzești din București, au declarat joi, pentru MEDIAFAX, reprezentanți ai municipalității.
Potrivit surselor citate, incinerarea va avea loc în cadru restrâns, nefiind permis accesul presei. Reprezentanții municipalității au precizat că a fost stabilită ca oră de incinerare ora 12.00, însă familia regizorului poate solicita schimbarea acesteia.
Sergiu Nicolaescu va fi incinerat conform propriei dorințe exprese, respectată de soție.
Sergiu Nicolaescu a decedat joi, la ora 8.20, în urma complicațiilor cardiace și pulmonare severe, care nu au răspuns la tratamentul intensiv aplicat, a anunțat Spitalul Elias, unde regizorul era internat din 26 decembrie 2012 și recent fusese operat de peritonită.
Cineastul Sergiu Nicolaescu, decedat la vârsta de 82 de ani, a strâns, la capătul unei cariere de peste 40 de ani, o colecție impresionantă de peste 60 de filme în care a îmbrăcat, pe rând sau, uneori, chiar în același timp, haina de regizor, scenarist și actor, cu o abilitate neobișnuită.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.