Acasă Actualitate -Mesajul tau catre Europa-, o geanta detonata in Piata Universitatii

-Mesajul tau catre Europa-, o geanta detonata in Piata Universitatii

DISTRIBUIȚI

Numeroasele apeluri privind amplasarea unor bombe in diverse locuri publice i-au facut pe pirotehnistii de la IGP sa se piarda cu firea. Ieri, la pranz, ei au detonat, in statia de metrou Piata Universitatii, o geanta diplomat suspecta ca ar contine exploziv. Alarma a fost data in jurul orei 11.00, atunci cand o persoana a anuntat telefonic faptul ca cineva a lasat o geanta diplomat neagra la intrarea in statia de metrou. La cateva minute de la primirea apelului la fata locului au sosit echipele de pirotehnisti din cadrul IGP. Acestia, impreuna cu Politia Metrou, au trecut la evacuarea calatorilor aflati in statie, precum si a celor care se gaseau in Pasajul Universitate. Toate caile de acces catre statia de metrou au fost blocate, politistii anuntand cetatenii ca nu au voie sa se apropie de perimetrul respectiv.

Echipele de pirotehnicieni au cercetat geanta suspecta, insa nu au putut stabili, cu certitudine, daca contine sau nu exploziv. De asemenea, specialistii IGP au cercetat intreaga statie si tunelurile de metrou, pentru a stabili daca nu exista si alte posibile incarcaturi. Pe toata durata interventiei, circulatia trenurilor de metrou a fost intrerupta.

Zona deosebit de aglomerata, distanta mare care ar fi trebuit parcursa pana la vehiculele de interventie si, mai ales, imposibilitatea de a stabili daca exista sau nu material exploziv in geanta i-au obligat pe pirotehnicieni sa apeleze la cea mai -dura- metoda de dezamorsare a unei bombe, aruncarea in aer.

Folosind o mica incarcatura de exploziv, plasata langa geanta suspecta, specialistii IGP au aruncat in aer posibila incarcatura. Explozia s-a produs la aproximativ o ora de la primirea apelului telefonic. In urma exploziei, cateva geamuri din plafonul fals al statiei s-au spart, zgomotul detonatiei fiind auzit si de curiosii care se stransesera in jurul intrarilor din Pasajul Universitate. Resturile gentii au fost ridicate de pirotehnicienii Inspectoratului General al Politiei, in vederea unei anchete, pentru a se stabili cine a lasat geanta si ce continea aceasta. Potrivit politistilor, dupa intensitatea detonarii, geanta nu continea exploziv. La ora 12.00, in Piata Universitatii, Asociatia IDEE avea programat evenimentul interactiv -Mesajul tau catre Europa-, in cadrul manifestarilor consacrate Zilei Europei.

Amenintarea cu bomba de ieri este cea de-a doua care viza zona Pietei Universitatii, prima fiind inregistrata pe 3 mai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.