Acasă Actualitate Mihai Ghezea, directorul ziarului „Atac”, reținut pentru șantaj

Mihai Ghezea, directorul ziarului „Atac”, reținut pentru șantaj

DISTRIBUIȚI

Mihai Ghezea, directorul ziarului „Atac“,  a fost reținut de procurori, în cursul zilei de miercuri, sub acuzația de șantaj.  Surse judiciare, citate de Mediafax au declarat că Ghezea l-ar fi șantajat, prin intermediul unui contract de publicitate, pe omul de afaceri Ioan Niculae, patronul Holdingului InterAgro și al echipei de fotbal Astra Ploiești. Conform acelorași surse, Ghezea a fost ridicat de pe stradă, de undeva din zona Pieței Victoria și a fost dus, pentru audieri, la Poliția Capitalei. În această primă fază, pe numele directorului  de la „Atac“ a fost emisă o ordonanță de reținere urmând ca procurorii de la Parchetul Judecătoriei Sectorului 4 să ceară în fața instanței, emiterea pe numele lui Ghezea a unui mandat de arestare preventivă.
Sursele citate de Mediafax au precizat că, în luna aprilie, între InterAgro și „Atac „ s-a încheiat un contract de publicitate, una dintre clauzele contractuale fiind aceea ca ziarul să se abțină de la publicarea unor materiale care să afecteze firmele lui Niculae ori să aducă atingere imaginii sale personale. Conform acelorași surse, valoarea inițială a contractului ar fi fost de 1.000 de euro lunar, cu o plată în avans pentru primele trei luni. După trecerea acestui prim interval, Ghezea a reziliat contractul și a publicat un material jurnalistic ce viza viața personală a lui Ioan Niculae. Organele de anchetă au în vedere faptul că rezilierea bruscă a contractului a survenit ca urmare a faptului că Ghezea a cerut majorarea sumei stabilite în cadrul înțelegerii inițiale. Contactat telefonic, Ioan Niculae ne-a confirmat că, în urmă cu aproximativ trei luni a depus, într-adevăr o reclamație împotriva lui Ghezea. Însă a refuzat să ne ofere și alte detalii. „Este o anchetă în curs, pentru asemenea detalii vorbiți, vă rog, cu procurorii“, ne-a precizat Ioan Niculae.

Ghezea recidivează

Reamintim că Mihai Ghezea a mai fost deja trimis în judecată de procurorii anticorupție, într-un dosar în care ziariștii Dan Diaconescu și Doru Pârv sunt acuzați de șantajarea primarului comunei arădene Zărand, Ion Moț, precum și a omului de afaceri Paul Petru Țârdea.
    Considerat adeseori ca fiind unul dintre ziariștii legați prin fire ascunse cu serviciile secrete, Mihai Gheza a mai intrat în atenția opiniei publice în urmă cu aproximativ 13 ani. Asta se întampla în primăvara anului 1998, când, pe fondul scandalului legat de afacerea „Țigareta II“ el s-a lăudat că  datorită calităților sale de detectiv versat ar fi reușit să-l captureze și să-l dea pe mâna justiției pe celebrul colonel SPP Gheorghe Truțulescu.

Vasile Surcel

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.