Acasă Actualitate Mii de jucării contrafăcute, confiscate de polițiștii de frontieră

Mii de jucării contrafăcute, confiscate de polițiștii de frontieră

DISTRIBUIȚI

Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu lucrătorii vamali, au descoperit într-un container sosit în P.T.F. Constanța Sud Agigea din China, pentru o societate comercială cu sediul în București, aproximativ 1.500 de jucării pentru copii susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de 65.000 lei dacă ar fi originale.

În data de 18.02.2016, polițiștii de frontieră din cadrul P.T.F. Constanța Sud Agigea, împreună cu lucrătorii vamali, au efectuat în baza analizei de risc, controlul amănunțit la un container sosit din China, pentru o societate comercială cu sediul în București.

Administratorul societății comerciale în cauză este un cetățean român în vârstă de 53 de ani, cu domiciliul în București.

În urma controlului au fost descoperite 1.440 jucării pentru copii (muzicuțe din plastic cu baterii), care purtau însemnele unor mărci cunoscute și care sunt susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de 65.000 lei dacă ar fi fost originale.

Bunurile în cauză au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către lucrătorii vamali, iar polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ‘punere în circulație, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate’, faptă prevăzută și sancționată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată.

Autovehicul Renault cu certificat I.T.P. fals, descoperit la Cernavodă

Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat în zona de competență a S.P.F. Cernavodă un cetățean român care conducea un autovehicul înmatriculat în R. Bulgaria al cărui certificat T. I.T.P. este fals.

În data de 18.02.2016, în jurul orei 17.00, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Cernavodă au oprit pentru control, în zona de competență, un autovehicul marca Renault Clio, înmatriculat în R. Bulgaria, condus de cetățeanul român V.V., în vârstă de 24 de ani, domiciliat în județul Constanța.

În urma verificărilor a rezultat faptul că certificatul tip I.T.P. al autoturismului, prezentat la control, este fals.

Conducătorul auto a declarat polițiștilor de frontieră că a achiziționat autoturismul fără a cunoaște faptul că documentul în cauză este fals.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ‘uz de fals’, faptă prevăzută și sancționată de art. 323 din Codul Penal

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.