Acasă Actualitate Mii de sindicaliși au cerut demisia guvernului Tăriceanu

Mii de sindicaliși au cerut demisia guvernului Tăriceanu

DISTRIBUIȚI

Câteva mii de sindicaliști din toată țara s-au adunat, ieri, în Piața Constituției, pentru a cere salarii decente într-un miting organizat de cele patru confederații sindicale cu ocazia Zilei Internaționale a Muncii Decente.
Din Piața Constituției, sindicaliștii au plecat în marș în jurul Palatului Parlamentului. Manifestanții scandează "Demisia!", "Vrem salarii pentru noi și nu pensii pentru voi", "Hoții, la pușcărie".
"Ceea ce se întâmplă în aceste zile – disputa provocată de creșterea salariilor profesorilor, lipsa de politică unitară în privința salarizării, declarația de eliminare a Contractului colectiv de muncă unic la nivel național, faptul că niciun partid nu a preluat în strategia proprie angajamentul de a continua aplicarea acordului referitor la raportul dintre salariul minim și salariul mediu – sunt componente care ne îndreptățesc să afirmăm că de fapt clasa politică nu dorește instaurarea muncii decente", susțin liderii sindicali.

Funcționarii publici pregătesc greva generală

Cei peste 100.000 de funcționari publici afiliați la Alianța Sed Lex vor intra în grevă de avertisment de joi, iar din 16 octombrie vor declanșa grevă generală pe termen nelimitat, au anunțat, ieri, reprezentanții sindicaliștilor.
Președintele Alianței Sed Lex, Vasile Marica, anunța de luni, la finalul discuțiilor cu ministrul Economiei și Finanțelor, Varujan Vosganian, că marți va fi stabilit calendarul acțiunilor de protest, după ce negocierile privind majorarea salariilor cu 50 la sută au eșuat, ministrul spunând că nu poate oferi 50 la sută atât profesorilor, cât și celorlalți bugetari.
Ieri, sindicaliștii au stabilit că vor intra în grevă de avertisment de joi, iar săptămâna viitoare, tot joi, vor declanșa greva generală pe termen nelimitat.
Funcționarii publici afiliați la Sed Lex au cerut majorarea salariilor cu 50 la sută de la 1 ianuarie 2009, liderul sindicatului, Vasile Marica, spunând că, așa cum salariile profesorilor s-au majorat cu peste 50 la sută, la fel și salariile funcționarilor publici trebuie să crească.
Totodată, Marica declara, săptămâna trecută, că peste 100.000 de funcționari publici afiliați la Sed Lex și la Federația din Administrația Locală Cluj vor intra, joi, 9 octombrie, în grevă generală, blocând activitatea din trezorerii, case de pensii, primării, tot ceea ce înseamnă birouri și ghișee.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.