Acasă Actualitate Miliardarul Itul Franti se scufunda in -mocirla-, escrocheriile ies la suprafata

Miliardarul Itul Franti se scufunda in -mocirla-, escrocheriile ies la suprafata

DISTRIBUIȚI

La mai bine de o luna dupa ce a fost arestat, -ingineriile financiare- facute de miliardarul albaiulian Itul Franti continua sa iasa la lumina. Saptamana trecuta, Judecatoria Alba Iulia a admis o contestatie facuta de Administratia Finantelor Publice Alba Iulia impotriva executarii silite a SC Avicola SA Santimbru. Mai precis, instanta judecatoreasca a dispus anularea dreptului de proprietate al uneia dintre multele firme ale lui Itul, pentru patru active din localitatea Vintu de Jos. Aceasta masura a fost luata dupa ce s-a dovedit ca licitatia prin care Itul a achizitionat o parte din bunurile detinute de Avicola SA Santimbru la Vintu de Jos a fost trucata.

Patru hale cu 200 de milioane

In acest caz este vorba de patru hale, care au ramas in patrimoniul statului dupa ce firma–mama- a fost privatizata. Reamintim faptul ca, in urma cu aproximativ patru ani, tandemul de -tepari-, Itul Franti – Marin State, au reusit sa puna mana pe activele SC Avicola SA Santimbru scoase la licitatie de catre fostul FPS. Cei doi, ajutati de un irakian–fantoma-, au distrus societatea, golind-o de toate bunurile, prejudiciind statul roman cu peste 30 miliarde de lei. In urma privatizarii dubioase, din cele 22 de hale, Avicola a mai ramas cu doar patru in localitatea Vintu de Jos, restul fiind in administrarea lui Itul. Desi politistii si reprezentantii Autoritatii pentru Privatizarea si Administrarea Participatiilor Statului se aflau pe urmele sale pentru multele ilegalitati comise, Itul s-a prins cu -dintii- si de cele patru hale ramase neprivatizate. Pentru a putea intra in posesia lor, in data de 14 ianuarie a.c., executorul judecatoresc al SC Avicola SA Santimbru a organizat o licitatie ilegala. Fiind singurul participant la licitatie, delegatul firmei SC Itul SRL, Claudiu Lancrajan, a cumparat cele patru hale cu infima suma de 200 milioane de lei.

Licitatie trucata

In momentul in care au observat ca nu mai exista nici o sansa pentru recuperarea sumei de peste opt miliarde de lei, pe care Avicola SA Santimbru o datora statului, reprezentantii Administratiei Financiare au contestat legalitatea licitatiei. Potrivit anchetatorilor, licitatia a fost trucata in cel mai jenant mod. Ea a fost facuta in secret, executorul judecatoresc neluand toate masurile pentru a atrage si alte oferte. Legea prevede ca, in cazul unor licitatii publice in vederea achizitionarii unor bunuri care se afla in posesia statului, modul de organizare a licitatiei si conditiile de participare sa fie prezentate in presa, lucru care a fost omis de executorul judecatoresc la -insistentele- lui Itul. Oamenii legii au mai constatat ca suma cu care au fost vandute bunurile de la Vintu de Jos este de noua ori mai mica decat valoarea reala.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.