Acasă Actualitate Milionarul Dan Adamescu, reținut la DNA

Milionarul Dan Adamescu, reținut la DNA

DISTRIBUIȚI

UPDATE. Dan Adamescu a fost reținut de procurorii anticorupție, primind un mandat valabil 24 de ore, DNA urmând să ceară magistraților Curții de Apel București arestarea preventivă a milionarului

Din ordonanța de reținere, întocmită de procurori a rezultat că, în cauză, există date și aspecte din care rezultă indicii rezonabile că, în cursul lunii decembrie 2013, inculpatul Adamescu Grigore Dan a remis, prin intermediari, sumele de 15.000 euro, respectiv 5.000 euro inculpaților STANCIU ION și ROVENȚA ELENA, judecători la Tribunalul București – Secția VII Civilă, pentru ca în schimb, magistrații să dispună, în dosare privind procedura insolvenței, soluții favorabile unora dintre societățile la care acționar era inculpatul Adamescu Grigore Dan.
Sumele de bani au fost remise de către Adamescu Grigore Dan unui avocat, care la rândul său a remis suma unui intermediar de la una dintre societățile din grup, prin virament bancar .
Pentru a justifica scoaterea banilor din societate, Adamescu Grigore Dan a stabilit ca avocatul să emită o factură pentru „servicii juridice”.
Ulterior avocatul a transferat suma din contul cabinetului său de avocatură în contul personal, și în aceeași zi banii au fost ajuns în contul soției intermediarului (persoană fizică) cu titlu de acordare împrumut. Intermediarul a ridicat ulterior, din contul soției, suma de bani.
Intermediarul, practician în insolvență, a remis suma de 15.000 euro judecătorului STANCIU ION, imediat după deschiderea procedurii insolvenței S.C. BAUMEISTER S.A., coordonată de inculpatul Adamescu Grigore Dan, respectiv în luna decembrie 2013.
În același context, intermediarul a remis suma de 5.000 euro judecătoarei ROVENȚA ELENA, în vederea pronunțării unei soluții favorabile, respectiv în sensul respingerii contestațiilor celorlalți creditori, soluția având ca efect imediat și desemnarea unui alt lichidator judiciar „agreat”.

 

 

Omul de afaceri Dan Adamescu a fost adus, joi, cu o dubă la DNA, fiind escortat de trupele speciale, după ce pe numele său a fost emis un mandat de aducere, pentru a fi audiat în dosarul în care este acuzat că le-ar fi dat mită 20.000 de euro judecătorilor Ion Stanciu și Elena Rovența.

Dan Adamescu este urmărit penal pentru că le-ar fi dat judecătorilor Ion Stanciu și Elena Rovența, prin intermediari, mită de 15.000 de euro și, respectiv, 5.000 de euro, pentru ca magistrații să dea soluții favorabile în dosarele privind insolvența unor firme ale omului de afaceri, potrivit DNA.

Avocatul lui Dan Adamescu, George Claudiu Dumitru, a furnizat DNA, în dosarul celor patru judecători acuzați de fapte de corupție, o copie a unui extras de cont, prin care se atestă viramentul mitei date acestora pentru a soluționa favorabil dosare privind insolvența unor firme ale lui Adamescu. Avocatul s-a sinucis la scurt timp după ce Adamescu a fost pus sub urmărire penală, aruncându-se în fața metroului.

”În cursul zilei de 21 mai 2014, ca urmare autorizării de către instanța competentă, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției efectuează percheziții domiciliare în 9 locații – sedii ale unor societăți comerciale – precum și la domiciliul unei persoane fizice, toate situate în București. Precizăm că, în cauză se efectuează urmărirea penală și față de alte persoane, pe lângă cei patru judecători față de care s-a dispus măsura arestării preventive, de către Curtea de Apel București”, se arăta atunci într-un comunicat al procurorilor. Magistrații Ion Stanciu, Mircea Moldovan, Elena Rovența și Ciprian Sorin Viziru de la Secția a VII-a Civilă a Tribunalului București, au fost arestați preventiv pentru acte de corupție. Aceștia ar fi decis soarta companiilor aflate în insolvență nu doar în schimbul unor importante sume de bani, ci și în schimbul unor produse alimentare, haine, cherestea, televizoare sau chiar vase pentru gătit.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.