Acasă Social A apărut ”superantibioticul”

A apărut ”superantibioticul”

DISTRIBUIȚI

 

O doză de antibiotic în loc de zece zile de spitalizare pentru tratament intravenos: aceasta este propunerea doctorului Ralph Corey pentru a rezolva unele din infecțiile bacteriene cele mai grave. Corey este autorul principal al unei cercetări care a demonstrat eficiența și rapiditatea cu care acționează noul antibiotic – ‘oritavancin’, informează ziarul ABC, citat de Agerpres.

 

Primele rezultatele ale acestui studiu clinic, la care au participat peste 2.000 de pacienți, au fost publicate de revista ‘New England Journal of Medicine’. Studiul a comparat noul antibiotic cu vancomicina — un antibiotic cu un spectru foarte larg, utilizat pentru a combate infecțiile rezistente.

 

Studiul a demonstrat că este suficientă o singură doză intravenoasă de oritavancin față de două administrări zilnice timp de 7 sau 10 zile de vancomicină. O singură doză a redus dimensiunea leziunii infectate a pielii și febra.

 

Rezultatele suscită speranță într-un moment în care Organizația Mondială a Sănătății se teme că actualele medicamente își pierd eficiența și pentru că administrarea unei singure doze ar putea reduce considerabil șederea în spitale, la fel ca și costurile.

 

I-ar putea ajuta și pe cei care renunță la continuarea tratamentului recomandat de medic atunci când încep să se simtă bine. Această abandonare a tratamentului favorizează rezistența la medicamente — una din cele mai grave probleme de sănătate din secolul XXI.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.