Acasă Actualitate Milițienii datelor oficiale au tăiat accesul Ministerului Sănătății la platforma cu informaţii...

Milițienii datelor oficiale au tăiat accesul Ministerului Sănătății la platforma cu informaţii despre vaccinare şi pandemie

DISTRIBUIȚI

Update: Reprezentanții MS au fost înștiințați că problemele tehnice s-au rezolvat după ce în conferința de presă din această după-amiază premeierul Florin Cîțu, întrebat despre această situație a declarat că el a putut descărca fișierele.

Nemulțumiți că ministrul Vlad Voiculescu a dispus publicarea datelor reale privind vaccinarea, milițienii care gestionează datele au tăiat accesul Ministerului Sănătății la aceste informații, iar târgovețul Nelu Tătaru, panicat de ce date din ultimul an ar putea face publice ministrul, a anunțat la RFI că ia în calcul convocarea acestuia să dea explicații Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților condusă chiar de Tătaru.

Ștefan Voinea, consilierul onorific al ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, susține, într-o postare pe Facebook, că Ministerul Sănătății nu mai are acces de două zile pe portalul guvernamental data.gov.ro pentru a publica informațiile despre vaccinare și pandemie.

„În calitate de consilier onorific al ministrului Sănătății, coordonez activitatea de transparentizare cu privire la datele despre pandemie și vaccinare.

Pentru acest lucru am avut acces la Registrul Electronic Național de Vaccinări printr-un cont cu permisiuni limitate. Acest cont permite doar raportări și nu oferă acces la date cu caracter personal.

Am exportat datele pentru transparentizare pe pagina data.gov.ro, la solicitarea ministrului. Datele nu conțin informații cu caracter personal, secret sau confidențial.

De două zile Ministerul Sănătăţii – România nu mai are acces la data.gov.ro pentru a publica în mod transparent informațiile despre vaccinare și pandemie.

Aștept cu interes să înțeleg cu ce am greșit”, scrie Voinea.

Anterior, consilierul care s-a ocupat de transparentizarea datelor despre testele COVID și despre vaccinare, susținea, într-un interviu pentru Libertatea, că „nimeni de la SRI, STS sau alte servicii secrete nu s-a declarat lezat, aceste instituțiile nu au avut nicio problemă, dar alții s-au plâns premierului”.

Tăierea accesului la date e oricum tardivă pentru că jurnaliștii deja au aflat ce le trebuia iar vaccinările făcute în afara platformei au fost devoalate grație transparenței cu care ne-a obișnuit a lui Vlad Voiculescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.