Acasă Comunicate Comercianţii din Sectorul 1 care desfăşoară activităţi de alimentaţie publică pot depune...

Comercianţii din Sectorul 1 care desfăşoară activităţi de alimentaţie publică pot depune online actele pentru autorizare

DISTRIBUIȚI

Primăria Sectorului 1 a demarat digitalizarea procedurii de autorizare a comercianţilor care desfăşoară activităţi de alimentaţie publică şi alte activităţi recreative şi distractive în această zonă administrativă. Toţi comercianţii care doresc să desfăşoare aceste activităţi pe raza Sectorului 1 pot depune online pe platforma #S1digital Servicii Online documentaţia în vederea obţinerii autorizaţiei/ acordului de funcţionare de la administraţia locală a Sectorului 1.

Este vorba despre agenţii economici cu sedii sociale şi puncte de lucru în Sectorul 1 care au declarate activităţi de alimentaţie publică conform grupei CAEN 5610 – restaurant, 5630 – baruri şi alte activităţi de servire a băuturilor, 5621 – activităţi de alimentaţie (catering) pentru evenimente, 5629 – alte servicii de alimentaţie şi grupa CAEN 932 – alte activităţi recreative şi distractive.

„Mi-am propus ca, în cel mai scurt timp posibil, să digitalizăm activitatea Primăriei Sectorului 1 în toate departamentele şi la toate nivelurile. Îmi doresc ca cetăţenii să facă cât mai puţine drumuri la primărie şi cât mai multe avize sau autorizaţii să fie la un click distanţă”, a declarat primarul Clotilde Armand.

Conform prevederilor Ordonanţei Guvernului nr. 99/2000 privind comercializarea produselor şi serviciilor de piaţă, cu modificările şi completările ulterioare:

– Orice exerciţiu comercial se desfăşoară numai de către comercianţi autorizaţi în condiţiile legii (art. 5, alin. 1);

– Exercitarea activităţii de comercializare în zone publice este supusă acordului autorităţilor administraţiei publice locale sau ale sectoarelor municipiului Bucureşti, după caz, cu respectarea regulamentelor proprii ale acestora şi a planurilor de urbanism (art. 6, alin. 2).

Documentele necesare în vederea obţinerii autorizaţiei de funcţionare sunt menţionate în formularele pe care persoanele interesate le pot descărca de pe site-ul instituţiei www.primarias1.ro, link-ul: https://www.primariasector1.ro/descarcare-formulare.html#form_6 – Serviciul Autorizaţii de Funcţionare şi Servicii Publice.

Dosarul de autorizare se poate depune online pe platforma #S1digital Servicii Online, scanat pe e-mail la adresa registratura@primarias1.ro sau la Registratura Primăriei Sectorului 1 din Bulevardul Banu Manta nr. 9.

Începând cu anul 2021, contravaloarea taxei de autorizare, conform HCGMB nr. 139/2020 privind stabilirea nivelurilor impozitelor şi taxelor locale în Municipiul Bucureşti, este: 3.300 lei pentru o suprafaţă de maxim 500 mp şi 4.400 lei pentru o suprafaţă mai mare de 500 mp.

Această taxă se poate achita în numerar la casieriile Direcţiei Generale Impozite şi Taxe Locale Sector 1 din strada Piaţa Amzei nr. 13 şi Bulevardul Banu Manta nr. 9, sau prin ordin de plată în contul RO97TREZ70121160250XXXXX, Beneficiar: Direcţia Generală Impozite şi Taxe Locale Sector 1, CIF 12293095, strada Piaţa Amzei nr. 13.

Menţionăm faptul că desfăşurarea acestor activităţi fără deţinerea autorizaţiilor/acordurilor prevăzute de legislaţia în vigoare la sediile/punctele de lucru în cauză, constituie contravenţie şi va fi sancţionată de către autorităţile publice competente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.