Acasă Actualitate Ministerul Mediului ne pregătește o lege a picnicului

Ministerul Mediului ne pregătește o lege a picnicului

DISTRIBUIȚI

Președintele Agenției Naționale pentru Protecția Mediului, Mihail Fåcă, a declarat, ieri, într-o conferință de presă la Bistrița, că Ministerul Mediului pregătește o lege a picnicului.
Actul legislativ va obliga autoritățile să asigure condiții adecvate celor care ies la iarbă verde, iar pe cei care servesc masa în aer liber să păstreze mediul curat sub sancțiunea amenzilor.
„Ministerul Mediului se gåndește la o alternativă și lucrează la o lege a picnicului care să reglementeze un pic activitatea în aceste zone. Noua lege va impune autorităților locale să securizeze și să doteze aceste zone cu un minim necesar de salubritate, cum ar fi unele toalete ecologice care să fie descărcate după momentele de picnic, zona să fie securizată și împrejmuită dacă se poate“, spune președintele Agenției Naționale pentru Protecția Mediului.

Taxă de intrare și amenzi

„Autoritățile au dreptul să impună o taxă de intrare în această zonă care va fi minimală și suficientă ca să le permită întreținerea de weekend, iar cine nu va respecta zonele respective și va încerca să facă mizerie în afara lor se va confrunta cu amenzi generate de poliție, de jandarmerie, de autoritățile locale și, nu în ultimul rånd, de Garda pentru Mediu care are dreptul și obligația de a face acest lucru“, a adăugat Fåcă, în opinia căruia, cånd unele primării „sunt preocupate numai de voturi“, e nevoie de o lege „ca să nu se zică: nu am știut“.
„Eu sunt pentru amendă în momentul în care există o alternativă corectă. Nu aș fi încåntat să-l amendez pe cel care nu își ia gunoiul acasă. Aș prefera să îl amendez cånd există un minim de salubritate pe locul respectiv și o variantă prin care el să își arate gradul de civilizație“, mai spune Fåcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.