Acasă Actualitate Ministrul Culturii, alături de asociatul lui Vîntu cacarisesc monumentele Bucureștiului

Ministrul Culturii, alături de asociatul lui Vîntu cacarisesc monumentele Bucureștiului

DISTRIBUIȚI

A cacarisi – cacarisire – este o sintagma lipită deja de ministrul Culturii, Theodor Paleologu. Expresia înseamnă a avea diaree, iar perla i s-a scurs pe gură ministrului cu ocazia lansării „Cărții negre a patrimoniului“, cånd Theodor Paleologu a afirmat: „Dacă capitala țării este mutilată (…) blazonul național este cacarisit“, ministrul adăugånd atunci o altă cugetare care se potrivește perfect activității domniei sale: „Nici o altă capitală nu a fost distrusă cum a fost distrus Bucureștiul în ultimii 20 de ani“. Voios, după ce s-a șters de diaree verbală la gură, Paleologu a purces la desăvårșirea operei de distrugere a Capitalei, alături de alți oligofreni de vårf ai kitsch-ului „publicitar“.
Zilele trecute, un grup organizat de debili „creativi“ ai pseudo-artei, conduși de un pseudo-deontolog cu vilă de la RAAPPS – Doru Bușcu – și însoțiți de ministrul cacarisitor, și-a permis să profaneze ordinar statuile monumente istorice de la Universitate, și chiar și Lupoaica cu puii, darul Romei către București, din Piața Romană.
Ministrul-pleașcă al Colegiului Noua Europă, Teodor Paleologu, și ziaristul de ocazie al Academiei Cacațavencu Doru Bușcu, unul dintre piticii de grădină ai lui Sorin Ovidiu Vîntu, au amplasat niște hidoase măști de gaze pe figurile împietrite ale lui Gheorghe Lazăr, Spiru Haret, Kogălniceanu, C.A. Rosetti, Alexandru Lahovari, și alții, parte a unei campanii ecologice cretine, intitulate „Cu măștile curate“, susținută de necuratul Trust al lui Sorin Ovidiu Vîntu.
Pentru cei care au uitat cine este Doru Bușcu, cel care se dă atât de preocupat de curățenie, readucem aminte că o anchetă a ziarului „Curentul“ a scos la iveală faptul că tocmai deontologul de circumstanță care denunță frecvent sistemul ticăloșit al clasei politice românești și-a băgat adânc mâna în borcanul cu miere al RAAPPS. Doru Bușcu, director editorial al trustului Realitatea Cațavencu, împreună cu soția sa, Ioana Moldovan, au profitat din plin de aranjamentele imobiliare ale RAAPPS, având la dispoziție o vilă cu etaj chiar în buricul Capitalei, în cartierul Dorobanți, unde plătesc o sumă simbolică, de asistați sociali.

Precedentul Iorgulescu

Cacarisitorii de la Cultură și „Cațavencu“ au urmat firul trasat de o altă profanare mizeră, a monumentului pompierilor, fără să ia în seamă, ca și în situația precedentă, faptul că statuile nu le aparțin lor, în niciun caz.
Fostul ministru liberal al Culturii, Adrian Iorgulescu, a rămas în memoria publică pentru un act similar – de profanare a Monumentului Eroilor Pompieri din Calea 13 Septembrie, atitudine considerată de un mare număr de oameni de cultură, academicieni și profesori universitari drept „una dintre cele mai grave ofense la demnitatea națională a românilor“.
Cei 166 de pompieri care au ținut piept la 13 Septembrie 1848, în bătălia din Dealul Spirii, unui număr 5.000 de ostași turci din trupele lui Kerim Pașa, dându-și viața pentru patrie, au fost onorați de domnitorul Alexandru Ioan Cuza, care le-a ridicat un monument pentru a ilustra valoarea de simbol al curajului și al mândriei naționale.
În data de 5 iunie 2008, chiar de Ziua Eroilor, Veteranii de război, Oficiul pentru Cultul Eroilor, reprezentanții Pompierilor și alte autorități venite să depună flori la Monumentul Eroilor Pompieri din 13 Septembrie 1848 au găsit, spre indignarea generală, Monumentul înghițit de o gigantică valiză publicitară a unei celebre marochinării pariziene.
La vremea respectivă, semnatarii protestului adresat primului ministru și ministrului Culturii liberal au cerut autorităților „eliminarea neîntârziată a batjocurei ce întinează memoria eroilor neamului și, dat fiind gravitatea incidenței asupra Ministerului Culturii și al Cultelor, demiterea imediată a funcționarului său Ștefan Damian, care a dat autorizația pentru acesta impietate“.

„Intervenția“ cacarisitoare este ilegală

Acum, autorizația pentru sacrilegiul unor descreierați de la trustul lui Vîntu a fost acordată chiar de ministrul Paleologu, care a însoțit personal echipa lui Bușcu care a instalat măștile pe statuile din centrul Capitalei. În Legea nr. 422 din 18 iulie 2001 privind protejarea monumentelor istorice se precizează foarte exact cadrul intervențiilor asupra monumentelor istorice – cadru ignorat de ministrul cacarisitor. Astfel, la Titlul II: Protejarea monumentelor istorice, Capitolul III: Intervenții asupra monumentelor istorice se specifică la Art. 24 – (1) Toate intervențiile care se efec-tuează asupra monumentelor istorice, altele decât cele de schimbare a destinației, de întreținere sau de reparații curente, indiferent de sursa lor de finanțare și de regimul de proprietate al imobilului, se fac sub inspecția și controlul propriu ale Ministerului Culturii și Cultelor, respectiv ale direcțiilor pentru cultură, culte și patrimoniul cultural național județene, respectiv a municipiului București, cu personal atestat și agreat, în condițiile legii.
Unde a fost „personalul atestat“, unde sunt avizele și inspecțiile atât ale experților Capitalei, cât și ale Ministerului? La fața locului și-a făcut apariția doar ministrul și gașca de tromboniști de la „Cațavencu“, troglodiții cu aere de vedete care au ales până și statuia lui Mihai Viteazul pentru profanare. Lucrare de referință a sculptorului Albert Ernest Carriere de Belleuse, monumentul de la Universitate este prima statuie ecvestră din România amplasată într-o piață centrală. Monumentul a fost dezvelit la 8 noiembrie 1874 pe locul altarului fostei Mânăstiri Sfântul Sava și este clasat ca importanță A, de interes național, respectiv – monument istoric de valoare națională și universală.
Autorii profanării s-au ales deja cu o plângere penală, depusă de Asociația Civic Media, bazată pe Legea Monumentelor Istorice, în care se stipulează:
Art. 9 – (1) Monumentele istorice sunt protejate indiferent de regimul lor de proprietate sau de starea lor de conservare.
Art. 10 – (1) Orice intervenție asupra monumentelor istorice și asupra imobilelor din zona lor de protecție, precum și orice modificare a situației juridice a monumentelor istorice se fac numai în condițiile stabilite prin prezenta lege.
(2) Desființarea, distrugerea parțială sau totală, profanarea, precum și degradarea monu-mentelor istorice sunt interzise și se sancționează conform legii.
Orice intervenție adusă, așadar, prin aprobarea ministrului debil mintal Teodor Paleologu, semnată cu månuța sa, este ilegală și va fi pedepsită conform legii.

Campania De-Mascarea

Ieri seară, Mihai Viteazul și calul lui au fost eliberați de ororile instalate de grupul de debili mintal cacarisiți ai lui Vîntu și Pleșu. Conform informațiilor noastre, autorii actului de curățenie fac parte din activul UAP (Uniunea Artiștilor Poolii, specializați în street-art), cea care a făcut ordine și în cazul profanării Icoanei Mântuitorului și a României de către un unguraș cu grave obsesii sexuale, finanțat de UDMR și sprijinit de ICR, Benedek Levente (http://benedek-levente.blogspot.com).
Curios, exact acum un an, de zilele Bucureștiului. Se pare că bolnavii netratabili antiromâni au o apetență în a insulta și desacraliza astfel simbolurile României, mai ales acum, când s-au împlinit 550 de ani de la atestarea documentară a Bucureștiului.

Iar Mihai Viteazul este primul domn al Unirii!

Ieri seară, ajunsă la fața locului, o echipă de jurnaliști civici (foto) nu a mai prins însă membrii adevăratei UAP în acțiune, în schimb a găsit un bilet lăsat la coada calului, pe care stă scris un îndemn mobilizator: „Veniți cu toții la statuie, că să-i dați lui Bușcu MUE!“. Evident, se pare că ar fi vorba de Moneda Unică Europeană (MUE), care a făcut zece ani anul acesta.
Am primit deja la redacție proteste ale unor artiști plastici, dar și ale unor veterani de război, membri ai Ordinului Mihai Viteazul, indignați pe de o parte de opera kitsch edificată cu aprobarea ministrului Culturii și pe de altă parte de profanarea unor simboluri naționale.
În plus, o altă organizație ad-hoc creată, a nepoților lui Gheorghe Lazăr, Spiru Haret, Kogălniceanu, C.A. Rosetti, Alexandru Lahovari, rude indignate ale renumiților oameni de cultură ai României care ne-au anunțat că vor trece la neîntârziata înlăturare a răhățișurilor aninate de statuile înaintașilor lor.  
Căcărezelor lui Vîntu și dlui ministru Paleologu le recomandăm, se arată în scrisoarea deschisă adresată redacției, să se ocupe de „renuvelarea“ ecologistă a „Monumentului Holocaustului“, pentru care Ministrul Culturii a defrișat 3.000 de metri pătrați de suprafață verde, peste 32 de arbuști fiind rași cu nepăsare, cacarisindu-se sfidător toate normele ecologice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.