Acasă Actualitate Ministrul Flutur a ramas corigent la integrarea agriculturii

Ministrul Flutur a ramas corigent la integrarea agriculturii

DISTRIBUIȚI

Pe data de 3 octombrie 2005, ministrul delegat Cristian David il atentioneaza scris pe ministrul agriculturii, padurilor si dezvoltarii rurale, Gheorghe Flutur, ca are o serie de restante privind integrarea europeana. Ulterior s-a constatat ca atentionarea nu a avut nici un efect, deoarece ministerul condus de catre Gheorghe Flutur nu a reusit decat intr-o mica parte sa-si faca temele pentru integrarea europeana.


-In vederea respectarii cerintelor de acquis asumate de Romania in procesul de integrare europeana, pentru realizarea acestora in conditiile si termenele stabilite, va informam ca institutiei dumneavoastra, Agentiei Sapard si Agentiei Nationale Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor, institutii aflate in subordinea Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale, le revin masurile care au scadenta in luna octombrie 2005 din Planul de Masuri Prioritare pentru Integrare Europeana prezentate in Anexa-, precizeaza Cristian David.

Practic, anexa includea 10 masuri cu termen scadent luna octombrie 2005, de care raspundea ministrul Gheorghe Flutur. Potrivit unor surse din cele doua ministere, pana astazi, doar trei dintre cele 10 masuri au fost indeplinite.

La capitolul nerealizari se numara masurile ce vizeaza -Modificarea Ordinului MAAP nr. 422/2001 referitor la conditiile de pescuit comercial in apele Marii Negre, in sensul eliminarii restrictiilor nerezidentilor la investitii directe-, precum si cea privind -Organizarea licitatiei privind achizitionarea sistemului IT pentru IACS in baza specificatiilor elaborate de proiectul de consultanta-.

Dintre cele patru -directive- trasate de catre Cristian David ce vizau productia de zahar, abia una a fost indeplinita de catre echipa ministrului agriculturii. De asemenea, nu s-a realizat nici masura privind -Adoptarea unui act normativ prin care sa fie constituit, in cadrul ANARZ, Departamentul de administrare a cotelor de lapte (DACL) si sa fie stabilite atributiile si responsabilitatile acestei structuri-. Ramane de vazut daca cei vinovati de aceasta intarziere vor fi trasi la raspundere de catre ministrul Gheorghe Flutur.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.