Acasă Actualitate Ministrul Muncii a descins la Casa Locală de Pensii Sector 6 Bucureşti

Ministrul Muncii a descins la Casa Locală de Pensii Sector 6 Bucureşti

DISTRIBUIȚI

Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru a efectuat astăzi, la ora 10.30, o vizită de lucru, la sediul Casei Locale de Pensii Sector 6, Bucureşti.

Demnitarul a primit mai multe sesizări privind întârzierea calculării pensiilor, fapt pentru care a dorit să afle motivul real.

„Cele 45 de zile care sunt enunţate în lege sunt de mult depăsite, de fapt, ca o consecinţă a nenumăratelor paliere în care se intervine în calcularea pensiei. Rezultă un proces anevoios, netransparent pentru pensionari, un proces în care omului nu i se comunică datele reale, respectiv cât durează în practică procesarea dosarului lui de pensie. Sunt oameni cărora li se spune un termen, nerespectat ulterior, şi care nu dispun de resurse pentru a-şi asigura cheltuielile zilnice de trai, respectiv plata utilităţilor. Am de gând să iau măsuri în ceea ce priveşte comunicarea corectă a acestor termene, de la momentul depunerii actelor, până la momentul intrării pensiei în contul persoanei, respectiv să înţeleg în profunzime care sunt problemele de sistem şi să iau măsuri în rezolvarea lor. Voi cere oficial statistici, dar impresia mea este că poate ajunge acest termen până la 6 luni în practică”, a declarat doamna Violeta Alexandru.

Ministrul a mai subliniat că întârzierea ar putea fi cauzată de sistemul informatic, însă nu exclude varianta în care să fie vorba despre un management defectuos.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.