Acasă Actualitate Ministrul Muncii a răbufnit: grilele de sporuri din Sănătate sunt făcute de...

Ministrul Muncii a răbufnit: grilele de sporuri din Sănătate sunt făcute de liderii de Sindicat

DISTRIBUIȚI

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a oferit detalii suplimentare în cadrul emisiunii „Se întâmplă acum”, moderată de Tudor Barbu la B1, privind problema sporurilor din sănătate care a dus la proteste spontane la mai multe spitale din ţară.

„Nu e normal să ajungem în situaţia în care avem sporuri în cuantum mai mare decât salariul. (…) Salariile nu au scazut faţă de 2016 la niciun bugetar, cu excepţia celor care săreau de grila din 2022. În ceea ce priveşte sporurile este un regulament de sporuri făcut de Ministerul Sănăţii în care ne-am aşezat alături de liderii de sindicat. Grilele astea de sporuri sunt făcute de liderii de sindicat”, a afirmat Olguţa Vasilescu.

Precum afirmase anterior Dan Bucura, invitat în studio, Olguţa Vasilescu a transmis că la spitale Marius Nasta şi Bagdasar Arseni s-au rezolvat problemele privind sporurile care au făcut ca angajaţii unităţilor să protesteze.

„În ceea ce priveste Marius Nasta şi Bagdasar Arseni, aşa cum a anunţat colegul s-a rezolvat problema pentru că au venit la minister şi împreună cu doamna ministru au reuşit să o rezolve”, a anunţat ministrul Muncii.

Privind problema unor scăderi de sporuri pentru anumite categorii personal, Olguţa Vasilescu a precizat că ar fi anormal ca salariile secretarelor unui spital să fie mai mari decât ale medicilor.

18 COMENTARII

 1. Dacă Olguței i se pare anormal ca o secretara dintr un spital sa aibă salariu mai mare decât un medic atunci sa vina la Braila la ap Tbc unde personalul TESA are spor de periclitate 85 iar personalul medical care lucrează la patul bolnavului are 55.Explicatie “de ce o căcăciosă de asistenta cu studii superioare sa aibă salariu mai mare decit șefa de personal” poftim morala tanti Olguța ce ați făcut cu aceasta lege de rahat

 2. La Craiova intr un spital personalul TESA are spor de. 50% ,sectiile au sporul maxim din anexele la legea 153/2017 iar personalul din laboratorul de analize medicale si din farmacie au sporul minim din anexele respective.

 3. La Constanța managerul și directorul medical de la ambulanță au depășit 50 000 de lei net, pentru că în toate zilele de sărbătoare și-au pus garzi și fac numai coordonare iar în ședința de la începutul lunii i-au sfătuit pe ceilalți angajați ambulantieri, șoferi și asistenți să își pună cat mai puține garzi pentru că nu sunt bani de sporuri. Halal legislație, halal conducere ( proaspăt instalată ) Haiducie pe fata.Afara de asta, managerul a instituit în scurt timp legea pumnului in gura.

 4. Nu scriu anonim ,la U A M S ,Arges ,o infirmiera care lucreaza la patul bolnavului cu 30 fe pacienti cazuti la pat a ramas cu 15% spor ,iar bucatareasa cu 75, e posibil?

 5. Dacă”grilele de sporuri din sănătate sunt facute de liderii de sindicat”să înțelegem că la Serviciile de Ambulanță au hotărât șoferii ?Atunci nu ne mai mirăm ca medicii au cel mai mic procent de spor pt.condiții periculoase din instituție.

 6. Buna seara!
  Sunt asistenta medicala din Serviciul de Anatomie Patologica si doresc sa va aduc la cunostinta faptul ca venitul pe luna martie a scazut cu 2200 ron comparativ cu luna februarie anul 2018, venit care este mai mic decat in anul 2016, deci nici macar nu am salariul din anul 2016…

 7. Consider ca grila de salarizare pentru asistentii din Anatomie Patologica trebuie rectificata, fiind plafonata nici cei 25% nu sau putut acorda datorita limitarii grilei si aplicat spor unic de 85% conform conditiilor deosebite de munca.
  Va multumesc!

 8. Buna ziua.Dar cum vi se pare ca asistentii medicali gradatia 5 ,dintr un spital orasenesc de gr.4 sectia medicala sa aiba salariul mai mare decat asistentii medicali dintr un Spital Univ.de Urgenta Militar(din Bucuresti)cu aceeasi gradatie si care lucreaza pe o sectie de medicala.Credeti ma ca vb din surse sigure.Este inadmisibil ,nu se poate compara cazuistica si adresabilitatea intre astfel de spitale.Nu considerati ca ar trebui sa se faca diferentiri la salariul de incadrare in functie si de asta?

 9. La Giurgiu un post de femeiede servicu la spitalul judetean se tranzactioneazacu cateva mii de euro. Locurile bugetare se ocupa oe pile si spagi, no matter what.

 10. Ce se intimpla cu sectiile chirurgicale? specialitatile de urologie au ramas sa salahoreasca fara nici un spor, in conditiile impuse de bolile cronice ale senectutii: incontinente de urina si materii fecale, purtatori de sonde, neoplasmele care afecteaza aparatul renal si genital , cele mai oribile infectii urinare si genitale, cauzate de lipsa igenei la persoane in virsta si neinformare, lipsa educatiei, lupta cu clostridium , hepatite de tot soiul riie, paduchi, etc., acestea nu erau cunoscute liderilor de sindicat la negocierea cu guvernul? nu avem nevoie de un sindicat care nu ne reprezinta, atit de bine platit, imbuibat de-a dreptul, in timp ce noi, cei care le platim bunastarea , privim terminati pe geam , asteptind dimineata, sa ne predam cazurile grave, scoase cu greu in ziua. Stie cineva de chinul nostru, ii pasa cuiva?Nu aduc in discutie implicarea psihologica la fiecare caz, pe care incerci sa-l alini, nici mirosurile din spitale, nici lipsa personalului, etc. Platim amenzi cind vrea conducerea, fara sa se vada de cite ori tinem in mina seringa, pensa si mopul , sau plosca consecutiv.
  Sunt multe aspecte de semnalat, mi-e greata, sunt satula ca dupa 40 de ani de dedicare si am pretentia ca m-am dedicat, ca am iubit pacientii ,ca si ei pe mine, sa am un salariu de mizerie, mai mic cu mult decvit un infirmier de l;a UPU SAU ANATOMIE PATOLOGICA.Rusine sindicatului SANITAS, si guvernarii, care, e departe de-a cunoaste realitatile tarii pe care o reprezinta.

  • Nu de sporuri avem nevoie in sanatate, ci de salarii decente, care trebuie sa tina seama de faptul ca medicina adevarata, grea ,se face cu pensa, foarfeca chirurgicala, seringa, acul, etc., nu invirtind hirtii, care nu zic, au si ele rostul lor, dar nu sunt baza.
   Medicina fac cei care se invirt pe linga patul bolnavului, zi si noapte, care suporta si toanele lui si durerea si disperarea, mirosurile, goliciunea, secretiile, infectiile si tot ce tine de fiinta umana neajutorata. Aici trebuie bani, nu la anatomie patologica -nu asa de multi, citi s-au dat si pe care au transformat- o in cimitirul elefantilor, ma bine zis al banilor celor cu pile si care mai trag si ei mita de coada, dar, cu ..folos
   In schimb, cei de linga bolnavul de urologie, chirurgie, traumatologie, etc, mai sunt nevoiti sa stea 60-70% din timpul lor dr lucru la calculator, nu linga bolnav, cum ar trebui.
   Asa vrem noi romanii sa ne umplem de hirtii, sa furam munca celor ce muncesc cu adevarat, intr-un cuvint , sa nu ne pese.
   Ne este frica, vorbim doar pe la colturi, avem opinii, dar in sant,si vrem pentru copiii si nepotii nostri acelasi lucru pe care l-am trait noi;teroare, saracie, foamea, frica pentru ziua de miine .Ne mai ducem si pe la biserica, nu stim de ce exact, dar asa facea bunica si da si bine pe la vecini.
   Nu intelegem nimic, nu-i asa?Chiar suntem blestemati, vesnic?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.