Acasă Actualitate Ministrul Sănătății anunță legea malpraxisului: Avem de 3 ori mai multe procese...

Ministrul Sănătății anunță legea malpraxisului: Avem de 3 ori mai multe procese ca SUA

DISTRIBUIȚI

Ministrul interimar al Sănătății, Victor Costache, a declarat miercuri, la audierea din comisiile parlamentare de resort, că este nevoie de o lege a malpraxisului.

„Este o prioritate pentru noi legea malpraxisului. Avem de 3 ori mai multe procese de malpraxis ca SUA. Am ajuns ca in multe spitale sa se practice medicina defensiva. Asta ne va distruge sistemul medical”, a zis Costache.

Potrivit procurorilor, pe rolul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia este înregistrat un dosar penal privindu-l pe Victor Costache, cauza fiind preluată de la Parchetul de pe lângă Judecatoria Sibiu, în luna mai 2018.

„În acest dosar se administrează probe la solicitarea părților procesuale, în cauză nu s-a pus în mișcare acțiunea penală împotriva vreunei persoane”, se arată în răspunsul la solicitarea făcută de Mediafax, semnat de procurorul general al PCA Alba Iulia, Ilie Narița. Dosarul a fost deschis după ce soțul unei femei decedate după o operație a spus că diagnosticul inițial a fost greșit. Reamintim că în cazul emiterii de acte normative nu există conflict de interese.

4 COMENTARII

 1. Sistemul medical este mai mult decat distrus domnule asa zis ministru al sanatatii.
  Daca ati avea un pic de decenta ati lasa pe altcineva in loc
  O tara care scoate doctori pe banda rulanta si apoi la terminarea facultatii ii trimite sa fie chelneri,chelnerite,in cel mai bun caz vanzatori de doctorii la firma,are sistemul de sanatate distrus.
  Bine de tot!
  Acum 30 de ani in Romania se scoateau 1700 de medici /an ,dar care erau medici la terminarea facultatii.
  Peste noapte au aparut ca ciupercile dupa ploaie facultati de medicina ,private sau de stat,vanzatori de diplome de doctori.
  Constanta scoate cca 200 an,din astia numai max 50 ar putea fi doctori,la Galati nu se lasa mai prejos mai scot si ei vreo 200 si urmeaza Sibiu,Brasov ,Oradea,Arad parca si in curand probabil si la Turnu Magurele sau Corabia.
  Saracii studenti nu au nici o vina .
  Nici nu are cine sa ii invete.
  Calitatea acelor asa zisi profesori universitari,asistenti,lectori ,al caror numar depaseste numarul studentilor este de toata jalea.
  De ce au scos stagiatura de la finele facultatii?
  Nu am explicatie.
  Probabil numarul mare de studenti aiurea la medicina romaneasca aduce bani,functii pentru cadrele didactice si impozite la stat.
  Ce e mai grav,distrugerea scolilor mari de medicina.Vezi \Universitatea Carol Davila condusa de impostori care sunt si profesori si sefi de sectie si rectori ,toate functiile la gramada aducatoare de venit pentru cel care le insumeaza.
  Cum poate cineva sa indeplineasca toate functiile in acelasi timp ?
  Numai in Romania se poate.
  In SUA sau Canada si poate si in alte state europene,cine este ales rector sau decan,aidoma unui presedinte de stat renunta pe durata mandatului la cxelelalte functii!
  La noi se poate si altfel!
  Nu ajung inca 100 de ani sa reparam distrugerea acestui sistem medical.
  Pacat

 2. Oare cum e posibil sa vi senin ca ministru si sa vorbesti despre schimbarea legii malpraxisului, cand in calitate de medic chirurg esti pe cale sa fi acuzat de malpraxis ? E cumva domnul in cauza pesedeu sub acoperire ?

 3. Prin anii 90, cand un sef de sectie de politie din Bucuresti accidentase un pieton pe zebra, a doua zi, militienii stergeau zebra si o mutau 50 de metri mai la vale.

 4. Anonim, are perfecta dreptate.
  Domnul Costache Victor Sebastian, nu este doar un „chirurg de renume international”, practicand chirurgia in 12 spitale din 10 tari in 15 ani, asa cum reiese din CV-ul public, probabil nici unul dintre aceste spitale nu s-a ridicat la nivelul sau profesional, dar are si o experienta chirurgicala „deosebita” participand la 800 de interventii, tot in 15 ani, asa cum reiese din acelasi CV, adica, cu putina aritmetica, 3-4 operatii pe luna, da , asa chirurg, mai rar.
  Domnul Costache Victor Sebastian, este si conferentiar universitar la Facultatea de medicina, de la Universitatea din Sibiu, deci cadru didactic, angajat salariat al ministerului invatamantului. Nu se stie la ce catedra si care sunt sefii si subalternii sai, nu se stie ce preda la studenti sau rezidenti si care este programul sau de cadru didactic, cate ore munceste lunar la universitatea din Sibiu, pentru care este retribuit de statul Roman.
  Domnul Costache Victor Sebastian, are 3 salarii simultan, pentru trei functii.
  Domnul Costache Victor Sebastian, este si medic sef de sectie, doctor in stiinte medicale, la Polisano Sibiu, cu contract de munca si salariu. El spune ca lucreaza sambata si duminica, Spitalul spune ca pentru 20 000 lei, lucreaza 3 ore miercurea seara. In realitate e de negesit la acest spital, programarile fiind redirectionate la alti medici. Da, seful de sectie face naveta Bucuresti – Sibiu, unde lucreaza in weekend, cand nu apare la televizor, sau miercurea de la 18 la 21, medicul primar, sef de sectie, conferentiar universitar, doctor in stiinte medicale, „face operatii unice in premiera mondiala”, iar apoi lasa pacientii in grija altora si pleaca la 200 km distanta, iar spitalul cu acest gen de responsabilitate fata de sectii si pacienti, primeste fonduri de la stat, prin pixul Domnului Ministru, sef de sectie absent, Conferentiar universitar absent si medic primar absent, cu studiile echivalate in Romania de merciologul de la Athenee Palace, Nicolaescu, deoarece Colegiul medicilor si Ministerul Invatamantului l-au refuzat. Domnul prim ministru, ne spune ca la Polisano Sibiu, pacientii cer sa fie operati de Dr Costache, probabil, stau la rand pana in strada, fiecare cu cate 10 000 de euro in mana, miercurea de la 18 la 20, sau in weekend, nimeni nu stie exact.
  Traim in Romania Normala !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.