Home Actualitate Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu inventează medicul comerciant

Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu inventează medicul comerciant

DISTRIBUIŢI

Parcă picat de pe altă planetă, Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a explicat ce oferă ministerul ca reformă a sistemului sanitar: pacienţii care vor dori să fie trataţi la modul privat în spitalele publice vor plăti un onorariu după un plan tarifar pentru toată echipa de la medic până la infirmieră. El a precizat că pacientul va plăti la casierie o sumă, toate situaţiile în care medicul acordă îngrijiri private sau reglementate prin lege urmând să fie declarate şi fiscalizate.

Nicolae Bănicioiu a declarat, la Realitatea TV, că medicii vor avea ”onorarii prin lege şi cu plan tarifar”, ”exact aşa cum e la francezi”, doar că noi nu suntem francezi.

”Eu vreau să mă duc la medicul cutare care nu mă poate consulta astăzi că nu e de gardă sau nu are astăzi timp de alţi pacienţi deoarece are pacienţi programaţi, atunci într-adevăr plătesc un onorariu pentru medicul respectiv. E o modalitate de a scoate la lumină acei bani care circulau aiurea şi de a nu mai fi situaţiile alea cu plicul”, a afirmat ministrul Sănătăţii.
Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a explicat, luni, că pacienţii care vor dori să fie trataţi la modul privat în spitalele publice vor plăti un onorariu după un plan tarifar, inclusiv pentru infirmieră. El a precizat că pacientul va plăti la casierie, toate situaţiile în care medicul acordă îngrijiri private sau reglementate prin lege urmând să fie declarate şi fiscalizate.

Și acum să te ții. O să vină minoritarul să plătească și apoi să urle la medic: „bă, eu ți-am plătit să mă tratezi ca la privat iar tu îmi zici să plece piranda cu puradeii? te tai, bă doctore, că ți-am plătit. Să mă tratezi ca la privat!” Doar știm de câte ori au intervenit jandarmii să alunge șatrele care veniseră cu un rănit sau cu un bolnav. Iar dacă pacientul moare, atunci să vezi ce va fi pe doctorii „selectați” contra-cost de turbulenți.

Întrebat cum se va proceda în cadrul unei intervenţii de urgenţă, când pacientul vrea să mulţumească medicului sau asistentei, Bănicioiu a explicat: ”Puteţi mulţumi spunându-i simplu «mulţumesc». Şi puteţi plăti conform unui tarif existent, o anumită sumă de bani care e reglementată prin lege şi prin hotărârea Consiliului de Administraţie al spitalului”.

Întrebat dacă şi la infirmieră va fi un plan tarifar, ministrul a confirmat: ”E o echipă medicală, da. În cazul în către doriţi să fiţi tratată la modul privat în spitalul public”.

Adică Bănicioiu inventează două situații pentru pacienții care merg la spitalul public: cei care plătesc și vor fi tratați „la modul privat” și cei care nu plătesc și vor fi tratați „la modul public” de același medic? Serios? Dar ce va fi medicul? Agent de vânzări care va trata cu deferență cumpărătorul de Mercedes și cu sictir pe cel de Matiz? Oare un psihiatru nu le face guvernanților noștri profilele psihologice să ni le trimită să le publicăm ca să nu ne mai mirăm la orice scot pe gură?

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.