Acasă Actualitate Ministrul Sănătății: cadrele medicale infectate și asimptomatice nu pot fi obligate să...

Ministrul Sănătății: cadrele medicale infectate și asimptomatice nu pot fi obligate să lucreze

DISTRIBUIȚI

România este la un pas de intrarea în Scenariul 4 al epidemiei COVID-19 care se axează pe scopul de a salva cât mai multe vieți în condițiile în care e probabilă infectarea a cât mai multe spitale cu coronavirus și e posibilă copleșirea sistemului medical, prin ocuparea numărului de paturi ATI.
Ministrul Nelu Tătaru a intrat prin telefon la Europa FM, la emisiunea realizată de Alice Iacobescu și Cătălin Striblea, unde a confirmat că ”în Scenariul 4, medicii și cadrele medicale infectate de COVID-19 vor rămâne în spitale și, dacă sunt asimptomatici, vor putea lucra cu pacienții”. Întrebat ce se întîmplă dacă medicii vor refuza, Tătaru a răspus: ”Nu-i putem obliga, sunt în situația oricărui om bolnav, nu poate fi obligat să lucreze, însă eu nu am nici o îndoială că vor dori să lucreze”. Ministrul Sănătății a rxplicat ce se va întâmpla cu cele 10.000 de teste din București, parte a studiului considerat util de Streinu-Cercel și finanțat de primăria condusă de Gabriela Firea. ”Orice studiu e uti dar pentru cele 10.000 de teste s-ar folosi aceeași aparatură de analiză de la Balș, în condițiile în care capacitatea României de testarea COVID-19 a rămas sub 2.000 de teste pe zi, în toată țara. Da, avem întârzieri la testare, numai la Iași mai avem cam 500 de teste de făcut, ceea ce ar însemna aproape 5 zile la capacitatea din Capitala Moldovei, dacă nu ar mai veni nici un caz nou. Testele propuse de Primărie ar urma să folosească o parte a capacității de la Balș, aparatele de analiză moleculară”, a explicat Tătaru.
„voi avea luni o discuție cu domnul Streinu-Cercel. Eu, ca ministru al sănătății nu am semnat și nu voi semna efectuarea celor 10.000 de teste COVID-19 în București”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.