Acasă Social Arafat: Refuzarea unui pacient e infracțiune. Cadrele medicale pot fi detașate și...

Arafat: Refuzarea unui pacient e infracțiune. Cadrele medicale pot fi detașate și nu au dreptul de a refuza

DISTRIBUIȚI

Șeful DSU, Raed Arafat, a anunțat că personalul medical poate fi detașat către alte unități medicale, în funcție de nevoi, iar aceștia nu au dreptul de a refuza detașarea/delegarea.

”Începând cu data prezentului ordin personalul de specialitate din zona medicală, angajați ai unităților sanitare publice pot fi delegați la alte unități medicale publice. Personalul medical nu poate refuza detașarea sau delegarea. Dacă deplasarea se face în altă localitate decât cea de domiciliu, autoritățile publice au obligația de a asigura cazarea.

Ministerul Sănătății și CNAS vor emite un ordin comun privid plata cadrelor medicale în cazul detașării/delegării.”, a spus Raed Arafat.

„Se clarifică modul în care inspectoratele vor fi coordonatoare a serviciilor de ambulanță”, a mai spus Arafat.

„Orice pacient poate fi suspicionat, chiar dacă nu există testarea la nivelul UPU. Pacientul care are altă patologie se va interna în spitalul la care s-a prezentat sau la un spital stabilit de DSP. Refuzul unui pacient cade sub incidența penală. Atragem atenția managerilor și medicilor că pacienții nu pot fi refuzați pentru că nu există confirmare sau infirmare COVID-19”, a declarat Raed Arafat.

7 COMENTARII

  1. Dnul Arafat am dreptul sa refuz atâta timp cât nu am echipament necer da și va rog pe dvs sa stați linia 1 nu prostii ca nu suntem cățeluși ați știut din decembrie de asa ceva nu va e rușine ordinarilor

  2. SA ASIGURE ECHIPAMENTE CA LA INFECTIOASE, NU SA LASE MEDICII IN GRIJA UNEI ASISTENTE SEFE, CARE NU ASIGURA NICI MASTI, PRIMESC MASTI DE ZUGRAV.

  3. Si daca i internat cu suspiciune covid si el nu are totusi, sa zicem ca are doar o viroza sau altceva cu simptomatologie asemanatoare, ptimul test ii va iesi neg iar al doilea va fi sigur pozitiv ,dupa internarea lui direct in focar. Cine va raspunde pt asta?

  4. Cei care decid in sistemul de sanatate in aceasta pandemie, ar trebuii sa fie din randul celor care sunt in linia intai si lucreaza efectiv cu bolnavii infectati. Numai acestia cunosc adevarata realitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.