Acasă Actualitate Ministrul transporturilor l-a destituit pe seful Corpului de Control

Ministrul transporturilor l-a destituit pe seful Corpului de Control

DISTRIBUIȚI

Ministrul transporturilor, constructiilor si turismului, Gheorghe Dobre, l-a destituit la sfarsitul saptamanii trecute pe seful Corpului de Control – Radu Antonescu – din institutia pe care o conduce. -Nu am fost multumit de modul cum s-au desfasurat unele controale si, totodata, am constatat nereguli majore in activitatea de coordonare-, si-a justificat decizia Gheorghe Dobre.

Surse din cadrul ministerului au precizat ca, in realitate, motivul destituirii lui Radu Antonescu este cu totul altul. -Cand continutul rapoartelor nu raspunde intereselor domnului Radu Antonescu si nici comisiile nu accepta inserarea modificarilor impuse, pur si simplu se trimite alta comisie, ceea ce aduce Corpul de Control intr-o situatie pe cat de ridicola pe atat de neprofesionala in fata unitatii verificate. O alta metoda, mai elaborata, consta in redactarea unei dubluri a raportului. Iar cand comisiile isi mentin pozitia si justifica cu documente afirmatiile din raport, domnul Antonescu solicita si retine documentatia, astfel incat continutul raportului nu mai poate fi sustinut-, se mentioneaza intr-o sesizare adresata ministrului Gheorghe Dobre de sapte consilieri din cadrul Corpului de Control.

Subalternii lui Radu Antonescu au mai subliniat faptul ca -actiunile de control sunt intrerupte fara nici o explicatie sau prin dirijarea comisiei spre alte actiuni, desi la momentul respectiv sunt comisii libere de sarcini-.

Mai mult, -in vederea fortarii comisiilor de a opera modificarile dispuse verbal si de a semna materialele modificate, rapoartele ori raman in sertarul domnului Radu Antonescu, fara alte explicatii, ori ameninta comisia ca dansul nu le semneaza. Niciodata nu au fost refuzate in mod oficial, cu motivarea scrisa-.

-Continutul rapoartelor este modificat in mod curent, in esenta, nu in forma, urmare a dispozitiilor verbale ale domnului Radu Antonescu. Interventiile sunt <motivate> cu argumente de genul: <sunt fapte mai grave in unitate sau in sistem> ori <comisia a apasat prea mult pe acest aspect, in detrimentul altora, care insa nu sunt nominalizate, nici sustinute de documente>. Odata finalizate, rapoartele de control nu pot fi inregistrate la registratura directiei pana nu sunt <verificate> si <tratate> de catre domnul Radu Antonescu-.

In schimb, Radu Antonescu sustine ca domnia sa a solicitat schimbarea din functie si trecerea pe o functie de executie iar la -baza acestei decizii au stat mai multe motive pe care nu doresc sa le fac publice in acest moment-.

Si ca urmare a acestor aspecte, ministrul Gheorghe Dobre l-a numit pe Ioan Mita la sefia Corpului de Control al MTCT.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.