DISTRIBUIȚI

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a criticat pe 31 decembrie ”dezorganizarea evidentă” din cadrul Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), în cazul fetiței din Vâlcea care se afla în comă, dar nu a fost preluată la timp de elicopeterul SMURD, reproșându-i lui Raed Arafat că nu a făcut ”rost de piloți”, pentru ca elicopterele să poată zbura și noaptea, nu numai ziua.

A fost o dezorganizare evidentă. O să trimit Corpul de Control la Vâlcea. Nu mai doresc să întâlnesc, să se repete, asemenea situații jenante, cu risc major să se piardă o viață. Și dacă salvezi viața unui copil sau a unui român îmi asum orice risc pentru a lua măsuri coercitive pentru cei care nu și-au îndeplinit sarcinile așa cum prevede legea. Pe viitor, nu se va mai repeta în mandatul meu o asemenea situație, când un copil a suferit. Să ne înțelegem! Nu ne jucăm cu viețile oamenilor, nu facem doar paradă la televizor, ce grozav organizăm noi salvarea oamenilor și sâmbătă era să moară un copil. Din neglijență sau proastă organizare, să zic pe românește”, a spus Vela.

Ministrul de Interne i-a ”ordonat” lui Arafat să se organizeze astfel încât elicopterele SMURD să poată zbura și noaptea.

În replică, Raed Arafat a spus că „Era nevoie de piloți, domnule ministru!”, iar ministrul Vela a răspuns: „Faceți rost de piloți!”

Cum Arafat nu a reușit, ministrul Vela a rezolvat personal problema:

„Am discutat cu respectivii piloţi rezervişti care au cel puţin 1.000 de ore de zbor la activ. Au acceptat să revină în sistem şi astfel aeronavele de la Iaşi, Craiova, Arad şi Constanţa vor putea efectua şi zbori de noapte care vor salva vieţi. Ele vor opera alături de aeronavele care sunt deja în serviciu în Bucureşti şi Târgu Mureş ”, a declarat ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela.

17 COMENTARII

 1. Deci, dacă se vrea se poate, adică să existe fonduri pentru acești piloți, fonduri de care Arafat nu le-a avut ! Cînd ești șef, normal, pita și cuțitul sînt la tine !

 2. Felicitari domnule Vela, dar ce ce nu se ia masuri pentru prevenirea astfel de situatii, sa se scolarizeze pt astfel de conditii cu toate ca….. Pilotul este pilot si instruit pentru conditii dificile. Ar trebui sa nu ne jucam cu sanatatea oamenilor. De asta este acolo dl Arafat dar probabil nu-l intereseaza, altfel lua masuri! Ganduri bune si fapte pe masura pt poporul roman!

 3. Arafat nu dispune de fonduri, atâta e bugetul, ministrul cere, alt ministru și premierul aprobă. De unde să aducă Arafat piloți, din Palestina?!

 4. Aia de ii luati apărarea lui Arafat cred ca sunteti cei care sunați la 112 cand nu va mai ajuta picioarele (de la băutură logic ) sa ajungeți acasa.

 5. Arafat, un vânător de imagine. De ce nu a zburat avionul donat de Țiriac aproape 2 ani? Din multă pricepere a acestui vânător de conferințe de presa…

 6. Ministrul incompetent trebuia sa castige publicul auditor al tv si pe junele ziariste si atunci ce a facut : a organizat o conferinta de presa in care il ” umileste ” pe Arafat , si ordona venirea unor pensionari piloti cu o zi dupa ce se hotarase interzicerea cumularii pensiei cu veniturile de
  la STAT !!
  Toata lumea este in delir ca ministrul potent a rezolvat ce nu a rezolvat Arafat in 20 de ani !!
  ha ha ha ne credeti prosti ?? In toata perioada cand Arafat a gasit solutii la nenumaratele cazuri de urgenta ce facea domnul ministru ????/

  • Cazurile de urgență de genul Apuseni, Siutghiol, Colectiv, Alexandra? Astea? Că Salvarea ajungea și pe vremea lui Ceaușescu la bolnavi!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.