Acasă Actualitate Mircea Dumitru, vicepreședinte al Academiei Române, a turnat la Securitate. CNSAS cere...

Mircea Dumitru, vicepreședinte al Academiei Române, a turnat la Securitate. CNSAS cere constatarea colaborării cu poliția politică

DISTRIBUIȚI

Curtea de Apel București are pe rol un proces care ar urma să decidă dacă fostul rector al Universității București și fost ministru al Educației din Guvernul Cioloș, Mircea Dumitru a fost colaborator al Securității, după ce Consiliul a cerut la finalul săptămânii trecute instanței să constate calitatea de colaborator al poliției politice, acuzând că acesta ar fi colaborat cu Securitatea în perioada în care era student la Facultatea de Istorie-Filosofie din București.

Mircea Dumitru a fost racolat de Securitate în 1980, când era student la Facultatea de Filosofie a Universităţii Bucureşti. Angajamentul cu Securitatea a fost semnat la 23 octombrie 1980, pe când Mircea Dumitru era student la Facultatea de Filosofie şi Istorie din Universitatea Bucureşti. Sub numele de cod „Negulescu“, Mircea Dumitru dădea relaţii despre studenţii români şi străini.

Anterior, Mircea Dumitru a primit două adeverințe de necolaborare cu poliția politică, Serviciul Român de Informații nepredând toate documentele pe care le deținea cu privire la acesta.

4 COMENTARII

  1. Membrii Academiei Franceze sunt numai 40 la numar dar sunt super-nationalisti, patrioti si colaboratori activi ai celor mai importante institutii de forta din Hexagon, si atunci te intrebi de presa din Franta dupa modelul redactiei Cotidianul nu -i acuza ca sunt acestia colaboratori ai Securitatii Nationale si trebuie blamati dup amodelul patentat de redactia dumneaoastra, sau autorul articolului este pur si simplu o persoana insuficient de bine documentata !!
    Asa ca un mic tips, stimate domnule reporter am facut trimitere la Franta, pentru ca aici exista sectie de inteligence dedicata Partidelor Poliice cu traditie de pe la 1890, dar cine sa mai sa se documenteze in ziua de azi.
    Cu stima !!

    • Domnule Adrian, comparați Securitatea comunistă cu cea a Franței sau cum? Poate nu sunteți suficient de bine documentat despre perioada de dinainte de 1989 sau poate v-a plăcut pe atunci?

  2. Pentru Securizat
    Da asha este,era bun puntul 8 al declaratiei de la Timishoara la fel cum buna era si legea 18 care nu era o lege comunista ci o lege care a fost si este in toate tarile democratice din lume,dar punctul 8 al proclamatiei de la Timishoara a disparut in data de 22 decembrie 1989 cand nea Nicu impreuna cu odioasa lui sotie au fugit cu elicopetrul din Bucuresti,atunci revolutia reusise dar nu cun dorea Iliescu impreuna cu eshalonul doi al P.C.R.,militia,securitatea si armata si atunci astia au creat diversiunea cu teroristi si au mai creat Frontul Salvari Nationale cu scopul de a fura revolutzia si au reusit cu toate ca liberali si taranisti au protestat dar au protestat degeaba caci Iliescu a declarat:”Noi suntem un Front al Salvari Nationale,noi nu urmarim puterea politica in Romania ci asiguram trecerea de la dictatura la democratie,dupa care pe la sfarsitul lui ianuarie 1990 Iliescu a declarat ca FSN este partid politic nu ca asha ar fi vrut el ci ca ca asha ii cere sutele de mii de scrisori primite de la sustinatori din tara si uite asha FSNeul sustinut de TVR si totzi directori de intreprinderi din tara care le spunea muncitorilor sa voteze FSN caci altfel vin straini si ei muncitori raman shomeri (defat lor directorilor de atunci,directori numiti de P.C.R. le era frica de privatizare pentru scaunele lor caci nu venea privatul care prelua o fabrica sa munceasca ci sa conduca) a confiscat revolutia,transformanda intro lovitura de stat,adica comunisti impreuna cu securitatea,militia si armata comunista au daramat comunismul din Romania,ei comunisti astia impreuna cu bratul armat al comunismului creand democratia in Romania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.