Home Actualitate Mobilizare fără precedent a medicilor și asistenților

Mobilizare fără precedent a medicilor și asistenților

DISTRIBUIŢI

Medicii și asistenții români au dat dovadă de o mobilizare fără precedent chiar din momentul anunțării incendiului, aceștia prezentându-se imediat la spitale pentru a salva viețile. Prof.dr. Ioan Lascar, şeful Clinicii de Chirurgie Plastică de la Spitalul Floreasca, a declarat că nu a mai văzut o astfel de mobilizare pentru o problemă de sănătate decât la Revoluţie. „Este ca la război, se operează simultan în mai multe săli”.

„N-am mai văzut o astfel de mobilizare pentru o problemă de sănătate, această colectivizare, decât la Revoluţie, atunci îmi mai amintesc o astfel de mobilizare, cel puţin în acest spital. În decurs de 6-7 ore, toţi cei 13 pacienţi gravi internaţi au fost operaţi datorită mobilizării colectivului. Zeci de chirurgi de aici şi acesta este doar începutul.

Sunt cu toţii tineri. Fără îndoială, orice individ are nevoie şi de şansă şi de ajutor divin, noi facem ce e posibil cu resurse omeneşti.

Ester ca la război, se operează simultan în mai multe săli, acest spital are această rutină, iar oamenii care lucreaza aici se sudează în echipe.

Cel puţin acest spital e în permanenţă cu arma la picior, deci e raţiunea de a exista a unei astfel de instituţii. Evident dimensionarea unei astfel de tragedii nu este previzibilă. S-a reacţionat impecabil, rezultatele sunt pe măsura efortului”

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.