Acasă Actualitate Neagră de supărare și cu o întârziere de 72 de ore, Pintea...

Neagră de supărare și cu o întârziere de 72 de ore, Pintea a recunoscut că probele DSP arată că apa din București era și este conformă

DISTRIBUIȚI

Ministrul Sănătății Sorina Pintea a anunțat miercuri, 30 ianuarie, că specialiștii ministerului „recomanda locuitorilor Capitalei ca apa din rețeaua publica sa nu fie folosita pentru băut, prepararea hranei sau în igiena personală. Aceștia recomanda utilizarea apei îmbuteliate, apă potabilă din surse (foraje) autorizate sanitar sau fântâni publice la care este afișată înscrierea ,,apa este bună de băut”, anunțând că pentru eșantioanele prelevate pe 30.01.2019, „parametrii microbiologici sunt în lucru, rezultatele fiind finalizate în 48 de ore de la recoltare.” În acest timp ApaNova nu numai că a anunțat că e potabilă, ba chiar directorii societății s-au dus în direct la televiziuni și au băut în fața telespectatorilor apă de la robinet.
Așa cum ne-a anunțat Pintea, vineri, cucoanele de la DSP ar fi trebuit să știe dacă apa prezintă sau nu bacterii care să ne afecteze. Însă vinerea e zi scurtă la DSP și ce mai contau încă trei zile în care proștii de bucureșteni să se îmbăieze în apă plată la recomandarea unei economiste? Despre faptul că vinerea la ora 13.30 angajații DSP rup ușa am scris încă de acum doi ani. Dar ministerul Sănătății nu s-a sinchisit.
Abia luni după-masă, Sorina Pintea, a declarat într-o conferinţă de presă, că probele chimice prelevate de către inspectori din şapte puncte de colectare a apei din Bucureşti sunt în limitele normale.

„Am comunicat în data de 31 ianuarie, joi, că cele 14 probe prelevate privind clorul din cele 14 puncte de colectare sunt conforme. Astăzi Institutul Naţional de Sănătate Publică a furnizat rezultatele pentru probele chimice pe care inspectorii le-au prelevat din cele şapte puncte de colectare. Pot să vă spun că acestea sunt în limitele normale, unele aproape de limita maximă. Deci în acest moment şi aceste probe sunt conforme”, a declarat Sorina Pintea.

Declarația lui Pintea vine după ce viceprimarul Capitalei a anunțat că va face o plângere penală împotriva Sorinei Pintea pentru difuzare de informații false. Ceea ce Pintea nu a avut cum să infirme, analizele efectuate de DSP arătând că apa era potabilă.

După ce a băgat panica în bucureștenii care ar fi putut s-o asculte numai că realitatea a arătat că majoritatea nu dau doi bani pe ea și au consumat în continuare apa de la robinet, cu un maxim tupeu, Pintea s-a victimizat:

„Aş insista spre a nu politiza această acţiune. Mă surprinde cât de uşor scot unii la mezat, sănătatea românilor. Şi nu spun lucruri mari. Ştiu foarte bine la ce mă refer”, a afirmat Pintea. E bine dacă știe ea la ce se referă dar n-ar trebui să știm și noi? Și pariu că dacă va începe urmărirea penală pe răspândirea de informații false va fi și ea victima statului paralel?

2 COMENTARII

  1. Psdeul vor să ne extermine,încet dar sigur,de ce nu a băut un pahar cu apă Sorina Pintea si directorul apa nova,trebuia să facă o demonstrație că apa este potabilă.

  2. In afara de faptul ca procurorul sef de la Arges trebuie sa se autosesizeze ca si cei de la celelalte structuri centrale de Parchet si DNA toti incepand de la DENES Ministrul Apelor un idiot notoriu, SANDU mecanicul de la ANAR, golanul de la VEDEA ARGES, excrocul de Pintilie Vasile de la Inspectia Apelor din cadrul ANAR omul lui OPRISAN, seful Corpului de control de la ANAR , Ministrul Sanatatii, Ministrul a de Interne si cei de la serviciile secrete TOTI trebuie sa isi dea demisia de onoare!! daca au asa ceva! RUSINE INCOMPETENTILOR!!!!!Nu s-a dat pe flux de la Dispeceratul ABAArges poluarea de frica !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.