Acasă Actualitate Nici Dan Nica nu va fi comisar european după ce a scăpat...

Nici Dan Nica nu va fi comisar european după ce a scăpat din dosarul Microsoft prin prescripție, prejudiciul statului fiind de 47 milioane USD

DISTRIBUIȚI

Fostul europarlamentar Cristian Preda susține că propunerea PSD pentru funcția de comisar european, Dan Nica, nu va trece de votul din Parlamentul European. Preda consideră că problemele cu legea ale lui Dan Nica din ”Dosarul Microsoft”, dar și faptul că Ursula von der Leyen are nevoie de comisari femei pentru a respecta cota de gen, vor duce în final la respingerea acestuia.

Dan Nica a scăpat de dosarul Microsoft pentru că răspunderea penală s-a prescris.
Dan Nica a fost pus sub control judiciar de DNA în 2106 pentru că în calitate de ministru al Comunicațiilor și Tehnologiei Informației, Nica Dan, cu încălcarea dispozițiilor privind achizițiile publice, a inițiat și a susținut proiectele Hotărârilor de Guvern nr.1473/11.12.2003 și nr.470/01.04.2004, prin care s-a aprobat încheierea, între Guvernul României și Fujitsu Siemens Computers GmbH, a contractului comercial de închiriere de licențe referitor la produsele Microsoft. În acest sens s-a invocat, în mod nereal, calitatea Fujitsu Siemens Computers de unic distribuitor pentru aceste produse, astfel încât respectiva firmă să fie favorizată prin evitarea organizării unei licitații publice. Astfel, prin activitatea sa, Dan Nica ar fi cauzat, pe de o parte –un prejudiciu în valoare totală de 47.594.843,88 USD în dauna statului, iar pe de altă parte – un folos patrimonial necuvenit, în același cuantum, în favoarea Fujitsu Siemens Computers GmbH.

”PSD propune înlocuirea Rovanei Plumb cu Dan Nica pentru poziția de comisar din România.
E o dublă greșeală.
În primul rând, și Nica are serioase probleme de integritate. A scăpat de urmărirea penală din dosarul licențelor Microsoft doar fiindcă faptele s-au prescris, urmare a tărăgănării politice a investigațiilor preliminare.
În al doilea rând, von der Leyen a promis că va avea în Colegiul comisarilor jumătate femei și jumătate bărbați. Plumb avea o singură calitate: ea asigura cota de femei, astfel încât numărând-o și pe șefa Comisiei raportul ar fi fost 13 femei și 14 bărbați. De aceea i-a fost preferată ea lui Dan Nica, al cărui nume a fost și el trimis de la București.
Cunoscând binișor PE, pot să vă dau în scris că echipa Ursulei von der Leyen nu va trece cu 11 comisari femei și 15 bărbați, între care și Dan Nica.”, scrie Cristian Preda.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.