Acasă Actualitate Nicușor Dan: angajații STB să se consulte cu un avocat, nu cu...

Nicușor Dan: angajații STB să se consulte cu un avocat, nu cu liderul de sindicat

DISTRIBUIȚI

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, s-a declarat „destul de optimist” în privinţa faptului că angajaţii STB îşi vor relua vineri activitatea, menţionând că executori judecătoreşti le vor comunica acestora hotărârea instanţei referitoare la faptul că greva este ilegală.

„Eu mâine dimineaţă la ora 6.00 voi fi la STB. Mâine dimineaţă de la ora 6.00 executorii judecătoreşti vor pleca de la STB către autobaze, depouri. Sunt destul de optimist că nu vom fi într-o situaţie de inconştienţă colectivă, menţinând aceeaşi deschidere pentru a avea un dialog civilizat, pe tot ce înseamnă probleme din STB, cu reprezentanţi legitimi, şi nu politici ai oamenilor de acolo”, a spus Nicuşor Dan, pentru TVR 1.

Primarul a făcut apel la responsabilitate, dar şi la „spiritul de conservare”, subliniind că potrivit hotărârii pronunţate de instanţă angajaţii STB trebuie să îşi reia activitatea. Cei care nu fac acest lucru săvârşesc o infracţiune, a adăugat el.

„Avem o hotărâre a instanţei, care a spus că această grevă este ilegală şi a spus că trebuie reluată activitatea. Este o hotărâre a instanţei care poate fi atacată cu apel, dar până atunci este executorie. Dacă sunt şoferi şi vatmani care se uită la noi, îi sfătuiesc să se consulte cu un avocat, şi nu cu liderul de sindicat, care îi minte şi le spune că nu e executorie până la apel. (…) Un executor judecătoresc, care are un rol de autoritate de comunicare şi de îndeplinire a hotărârii judecătoreşti, se va prezenta la autobază şi depou şi va înştiinţa oficial că există această hotărâre executorie şi că cine nu o respectă săvârşeşte o infracţiune, în mod individual. Nu mai suntem în contextul de azi dimineaţă, în care nişte oameni au putut să pretexteze că este un protest spontan, individual”, a precizat edilul-şef.

Nicuşor Dan a menţionat că au existat discuţii, anterior declanşării protestului, între consiliul de administraţie şi liderii de sindicat, iar aceştia au solicitat schimbarea din funcţie a directorului general „fără să aducă argumente”. El a contrazis afirmaţiile conform cărora nu ar fi vorba despre o grevă, ci despre un protest spontan.

„Este o grevă organizată de sindicate şi avem toate dovezile în sensul acesta, pe care le-am şi depus la Parchet. Avem mărturii de la oameni care au vrut azi dimineaţă să iasă în traseu şi au fost ameninţaţi de liderul de sindicat să nu o facă, după cum avem dovezi cu acelaşi lider de sindicat care azi, după pronunţarea hotărârii judecătoreşti, a circulat din autobază în autobază ca să convingă oamenii că această hotărâre judecătorească nu este aplicabilă – adică incitarea la nerespectarea unei hotărâri judecătoreşti”, a declarat el.

Societatea de Transport Bucureşti (STB) a anunţat joi seara că personalul implicat în proteste refuză să îşi reia activitatea, deşi instanţa a dispus suspendarea grevei şi că există posibilitatea ca această grevă să continue şi vineri.

 

1 COMENTARIU

  1. Buna ziua,
    Daca este reala informatia conform careia liderul de sindicat este in acelasi timp si om politic in PSD cu functie de consilier general si coroborezi cu atacurile in mas media lansate de Firea Gabriela Pandele – foarte bine tintite la adresa primarului general al Capitalei Nicusor Dan, atunci este destul de simplu, greva este preambului luptei pentru putere in PSD pe plan intern si doar atat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.