Acasă Actualitate Nicușor Dan: România riscă un nou proces la Curtea de Justiție a...

Nicușor Dan: România riscă un nou proces la Curtea de Justiție a UE

DISTRIBUIȚI

„România riscă un nou proces la Curtea de Justiție a UE, deoarece nu a pus în aplicare legislația UE privind blocarea temporară și confiscarea bunurilor dobândite în urma unor infracțiuni.

Comisia Europeană a trimis astăzi un aviz în acest sens României și Bulgariei, singurele țări din UE care nu au luat nicio măsură în direcția aplicării legislației europene.

În cazul în care executivul de la București nu va da un răspuns în următoarele două luni, vom fi din nou buni de plată din cauza nepăsării guvernului.

În baza reglementărilor europene, autorităţile naţionale ar putea să confişte şi să recupereze cu mai multă uşurinţă produsele şi instrumentele provenite din săvârşirea de infracţiuni în UE.

Probabil guvernul României nu este interesat de aceste lucruri, din moment ce au trecut deja doi ani de la termenul limită la care țara noastră trebuia să pună în aplicare directiva europeană.

E important să avem instrumente prin care pot fi înghețate şi confiscate bunurile dobândite în urma comiterii unei infracţiuni , deoarece infractorii pot deveni astfel mai vulnerabili.

Obiectivul României trebuie să fie un stat puternic în lupta cu infractorii dar, din păcate, acest obiectiv nu se află pe agenda actualei coaliții de guvernare care se străduiește să facă o legislație favorabilă infractorilor, nu statului de drept.”, anunță Nicușor Dan, deputat de București.

Citește și Liviu Pop susține că un dublu medaliat cu aur la Internațională nu știe matematică

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.