Acasă Actualitate Nimicul numit Bănicioiu nu mai recunoaște ce a spus la Colectiv deși...

Nimicul numit Bănicioiu nu mai recunoaște ce a spus la Colectiv deși filmările există

DISTRIBUIȚI

Întrebat dacă regretă că nu a trimis, în 2015, răniţii gravi din Colectiv, mai repede în străinătate, fostul ministru al Sănătăţii Nicolae Bănicioiu a răspuns pentru ziarul Libertatea: „Eu i-am trimis. Este o mare eroare şi este o mare minciună. Am văzut şi acum o declaraţie. Eu nu m-am opus în niciun moment. Cred că am fost primul şi printre puţinii care am insistat să fie transferaţi în străinătate”, a spus deputatul Bănicioiu. În filmare îl puteți auzi pe Bănicioiu care declara că nu are nevoie de nimic și că medicii specializați veniți să ajute nu ne sunt necesari.

Ramona Strugariu, românca din Belgia care s-a implicat în ajutorarea răniților a comentat interviul lui Bănicioiu: „In vremea in care tu, Banicioiu, spuneai ca nu este nevoie de nimic, veneau belgienii peste voi sa isi ofere ajutorul. Si norvegienii. Si britanicii. Oamenii cautau, in retele paralele cu minciuna voastra, locuri in spitalele din strainatate. Am listele cu locurile identificate de oameni, inca din primele nopti. Am reactia ambasadelor care isi ofereau ajutorul si spuneau ca nu au cui sa il ofere, pentru ca nu le spune nimeni nimic si nu le cere nimeni nimic. Le am scrise. Negru pe alb.
In joia dinaintea primului transfer spre Belgia si Olanda, la 6 zile dupa Colectiv, au sunat belgienii sa intrebe daca mai vin sa ia oamenii, ce se intampla si de ce nu le da nimeni instructiuni pentru pasii urmatori.
Exista scrisorile publice care cereau transferul imediat al ranitilor, semnate de ONGuri romanesti si organizatii ale romanilor din strainatate si chiar de simpli cetateni, exact cand tu ieseai si declarai ca ai de toate si nu este nevoie de nimic. Eu am scris. Eu, cu mana mea, si am trimis altora, mai departe.
Iar acum intinezi memoria unor oameni si te catari peste vietile distruse ale altora, declarand ca „nu te-ai opus”. Dar ce ai facut, activ, ca sa le salvezi viata? Ministrul sanatatii ia masuri. Nu sta cu bratele incrucisate, asteptand sa se intample ceva la care „nu se opune”.
Mai mult decat atat, minti ca nu te-ai opus. Pe holurile spitalului unde te-ai intalnit cu parinti si rude in lacrimi care spuneau ca au acord potential pentru transfer in strainatate si ca este necesara o cerere oficiala din partea autoritatilor romane, ai declarat sus si tare ca nu este nevoie de transfer.
Prima recomandare de transfer scrisa de un medic pe o fisa a unui pacient a fost facuta in noaptea incendiului. Este scrisa negru pe alb.

Iar tu te-ai intors in politica, calcand apasat cu bocancii peste toate vietile si mortile acestor oameni. Mai mare nerusinare nu exista. NU exista.”

Interviul acordat de nimicul numit Bănicioiu AICI.

1 COMENTARIU

  1. corect, nimicul banicioiu trebuia tras la raspundere pentru c nu a facut atunci, acum si-a pus palarie de politician , vrea sa candideze . DNA – banicioiu este penal pentru lipsa de actiune de dupa nenorocirea de la Colectiv.

    banicioiu -PENAL !!! jJUSTITIA, DNA !!! LA ACTIUNE !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.