Home Actualitate Noi controale ANSVSA şi IGPR la unităţi de depozitare, procesare şi comercializare...

Noi controale ANSVSA şi IGPR la unităţi de depozitare, procesare şi comercializare a cărnii de miel

DISTRIBUIŢI

Inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor, împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) – Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti, au desfăşurat astăzi o nouă acţiune de control, de această dată la patru unităţi comerciale: un depozit alimentar, un magazin alimentar, o carmangerie şi o măcelărie unde se comercializează carne de miel.

Pentru neconformităţile constatate, au fost aplicate 5 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 60.600 de lei.

În urma acestor verificări, inspectorii sanitari veterinari au retras de la comercializare: şase carcase de miel (85 de kg), fără elemente de identificare, fără marca de sănătate şi neînsoţite de documentele sanitare veterinare obligatorii şi 38 de kg de carne de mici, pentru care nu s-a demonstrat trasabilitatea.

Produsele au fost dirijate către unităţi de neutralizare autorizate.

Acest tip de acţiuni tematice, specifice perioadei premergătoare Sărbătorilor Pascale, vor fi continuate de inspectorii ANSVSA şi împreună cu alte instituţii ale statului.

Reamintim cetăţenilor să sesizeze orice nereguli constatate în domeniul siguranţei alimentelor la numărul de telefon 0800-826-787, apelabil gratuit din orice reţea de telefonie.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.