Acasă Actualitate Noi majorări de salarii pentru bugetari

Noi majorări de salarii pentru bugetari

DISTRIBUIȚI
„Astăzi, acum, în plenul Camerei Deputaților, fără fișă de impact financiar, fără consultare publică și fără să respecte legea salarizării unitare PSD și PNL propun măriri în amendamente noi fără număr.
Nu contează că avem deficit bugetar record, că ne împrumutăm la rate de dobândă record, ei nici măcar nu s-au obosit să facă calculul de cât costă ceea ce propun.
Nu sunt împotriva salarizării corecte a performanței în sistemul public, deloc, dacă vrem ca oamenii să facă treabă bună au nevoie să fie plătiți corect.
DAR ce fac ei acum nu este recompensarea performanței, ci creșterea inechităților între angajații la stat cu creșteri mari în aparatul central (unde au și angajat suplimentar peste 14.800 de persoane de la începutul guvernării) și creșteri mici acolo unde ar fi fost nevoie de mai mult (de exemplu în educație la clasă)
În mijlocul unei crize economice care bate la ușă generează și o competiție aproape imposibilă pentru angajatorii privați din multe județe care nu vor mai putea atrage oamenii de care au nevoie pentru că statul va plăti mult mai bine și, în multe județe, ajungi să lucrezi acolo doar cu un mare noroc (știu sigur că sunt și oameni corecți și profesioniști, i-am întâlnit direct pe o parte) sau cu pile la Partidul Unic.
Amendamentele noi ale legilor la vot în plen:
Plx 60/2022
Personalul din cadrul aparatului propriu al Ministerului Sănătății beneficiază de majorarea salariilor de bază cu până la 25%, în baza criteriilor stabilite prin ordin al ministrului sănătății;
Funcționarii publici din cadrul aparatului Ministerului Culturii, Ministerului Transporturilor și Infrastructurii beneficiază, pentru complexitatea muncii, de o majorare a salariului de bază de 15%.
– Personalul contractual din cadrul aparatului Ministerului Culturii, Ministerului Transporturilor și Infrastructurii beneficiază, pentru complexitatea muncii, de o majorare a salariului de bază de 15%.”
Funcționarii publici din serviciile publice deconcentrate ale instituțiilor din subordinea, coordonarea sau sub autoritatea Ministerului Culturii, Ministerului Transporturilor și Infrastructurii beneficiază, pentru complexitatea muncii, de o majorare a salariului de bază de 15%.
Personalul contractual din serviciile publice deconcentrate ale instituțiilor din subordinea, coordonarea sau sub autoritatea Ministerului Culturii, Ministerului Transporturilor și Infrastructurii beneficiază, pentru complexitatea muncii, de o majorare a salariului de bază de 15%.”
Personalul din instituţiile şi/sau autorităţile publice nominalizat în echipele de proiecte finanţate din fonduri externe rambursabile, în baza legilor pentru ratificarea sau aprobarea acordurilor de împrumut adoptate de Parlamentul României, beneficiază de majorarea salariilor de bază, soldelor de funcţie/salariilor de funcţie, indemnizaţiilor de încadrare cu până la 50%, indiferent de numărul de proiecte în care este implicat. Această majorare se aplică proporţional cu timpul efectiv alocat activităţilor pentru fiecare proiect.
Plx 21/2022
de la 1 iulie 2022, pentru toți bugetarii majorare cu 1/4 din diferența dintre salariul de bază prevăzut de Legea-cadru nr.153/2017 pentru anul 2022 şi cele din luna decembrie 2021
de la 1 iulie 2022, pentru personalul nou-încadrat sau promovat cuantumul brut al salariilor/soldelor se majorează cu 1/4 din diferența dintre salariul de bază prevăzut de Legea-cadru nr.153/2017 şi cele din luna iunie 2022.
(era necesar avansul pe legea salarizării unitare dar și aici păstrează decalajele deja create)
de la 1 iulie 2022, pentru personalul din Ministerul Antreprenoriatului și Turismului și din Ministerul Sportului se acordă pentru complexitatea muncii o majorare a salariului de bază de 15%”, anunță deputata PSD pe contul său de Facebook.

2 COMENTARII

  1. ROMANIA TREZESTE-TE…….Pentru normalizarea vietii publice si sociale in Romania PERSONALUL BUGETAR TREBUIE DIMENSIONAT DUPA CRITERII SI RATIUNI FOLOSITE IN TARILE CIVILIZATE ALE UE SI MAI ALES IN CELE NORDICE.
    TREBUIE ANULATE urgent TOATE DREPTURILE SALARIALE ABERANTE, PENSIILE SPECIALE SI CUMULUL DE PENSII CU SALARIU BUGETAR……

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.