Acasă Actualitate Noi proteste la Pungești. 200 de oameni s-au adunat în zona în...

Noi proteste la Pungești. 200 de oameni s-au adunat în zona în care Chevron are teren

DISTRIBUIȚI

Aproximativ 200 de localnici din comuna vasluiană Pungești s-au adunat, miercuri, în zona în care Chevron deține terenul pe care ar urma să amplaseze prima sondă de explorare a gazelor de șist, oamenii spunând că au recurs la acest gest după ce în zonă au văzut mai multe mașini ale Jandarmeriei.
Localnicii s-au adunat în zona localității Siliștea, unde Chevron a luat în concesiune o suprafață de teren pe care urmează să-și amplaseze prima sondă de explorare a gazelor de șist în județul Vaslui, ei reclamând că au văzut mai multe mașini ale Jandarmeriei care se îndreptau spre Primăria Pungești.
"Asta poate fi o tactică prin care jandarmii încearcă să ne obosească. Azi-noapte am văzut prin zonă și o mașină de la firma din Mureș cu muncitori care ar urma să facă lucrările pentru Chevron la Siliștea. Am văzut o agitație foarte puternică în rândul jandarmilor, fiind posibil ca ei să pregătească un nou atac în zonă. În consecință, lumea s-a mobilizat pentru a putea apăra din nou zona unde Chevron are pământul", a declarat, miercuri, pentru corespondentul MEDIAFAX, unul din liderii protestatarilor din Pungești, Constantin Pâslaru.
De partea cealaltă, reprezentanții Jandarmeriei spun că au trecut pe drumul județean din zona unde se află tabăra protestatarilor de la Siliștea întrucât desfășoară un exercițiu de pregătire la Primăria Pungești.
"Astăzi (miercuri – n.r.) am avut un exercițiu pentru verificarea gradului de pregătire a efectivelor de jandarmi, acesta desfășurându-se la Primăria din Pungești. Jandarmeria Vaslui nu a avut nicio treabă cu localitatea Siliștea. De fapt, a fost un exercițiu de rutină conform unei planificări la care au participat inclusiv pompierii și Ambulanța, cu câte o autospecială", a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi Vaslui, Lucian Modoranu.

Olga Dumitrescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.