Acasă Actualitate Noul Parlament European va continua susținerea lui Kovesi în timp ce principala...

Noul Parlament European va continua susținerea lui Kovesi în timp ce principala oponentă a româncei, madam Dăncilă, va preda președinția Consiliului UE

DISTRIBUIȚI

​Șansele Laurei Codruța Kovesi de a ajunge procuror șef european vor fi mai mari după alegerile europarlamentare, a declarat Siegfried Mureșan, eurodeputat PNL și purtător de cuvânt al principalului partid european, PPE, la HotNews.ro LIVE.

El a afirmat că „poziția Parlamentului European va fi neschimbată. Există parlamente în UE unde munca neîncheiată până la finalul unei legislaturi se reia de la zero și se stabilește o nouă poziție a parlamentului respectiv după un rând de alegeri. În Parlamentul European lucrurile nu stau așa. În Parlamentul European fiecare proces continuă de unde s-a oprit în momentul alegerilor. Pe scurt, poziția PE în ceea ce privește desemnarea primului procuror șef al UE nu se va schimba după alegerile europarlamentare. Poziția e clară, avem un singur candidat, acesta este Laura Codruța Kovesi, desemnată ca urmare a unei audieri publice și ca urmare a două rânduri de vot în comisii de specialitate. Eu anticipez că poziția Guvernelor statelor membre cu care am negociat și care nu au fost dispuse până acum să o susțină pe dna Kovesi, anticipez că poziția acestor guverne se va schimba.” a declarat Mureșan. Interviul integral poate fi urmărit la hotnews.ro
Pe 30 iunie, România va preda președinția Consiliului Uniunii Europene Finlandei iar executanta Luminița Odobescu, pusă de Viorica Dăncilă să introducă un sistem de vot pentru a o dezavantaja pe Kovesi nu va mai avea niciun cuvânt de spus în desfășurarea procedurilor, fiind doar un simplu votant în COREPER.

Decizia de numire a Procurorului Șef european trebuie luată în consens între Parlamentul European și Consiliul Uniunii Europene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.