Acasă Actualitate DNA a cerut sechestru pe averea managerului SUUB: până l-a cunoscut pe...

DNA a cerut sechestru pe averea managerului SUUB: până l-a cunoscut pe Oprescu avea 0 lei, după 3 ani nu a putut justifica peste 500.000 EURO

DISTRIBUIȚI

Supranumită „vrăbi a lui Oprescu”, Adriana Nica, directorul Spitalului Universitar de Urgență (Municipal) din capitală trece prin emoții mari privind averea strânsă în perioada de când este amanta fostului primar general.

Procurorul DNA a cerut, luni, la ultimul termen din dosarul lui Sorin Oprescu de la Tribunalul București, închisoare cu executare pentru fostul primar al Capitalei, acuzat de luare de mită cu pernuța și prins cu mita asupra lui. Detalii AICI.

„Față de Oprescu Sorin sunt probe. Nu a recunoscut infracțiunile și să dispuneți pedeapsa cu închisoarea. Să aveți în vedere calitatea sa și să aplicați pedepse complementare și accesorii. (…) Lăsăm la aprecierea instanței limitele pedepsei”, a spus procurorul la ultimul termen de la Tribunalul București.

Totodată, procurorul a cerut și sechestru pe averea iubitei lui Sorin Oprescu, Adriana Nica, managerul Spitalului Universitar de Urgență București.

„Aplicare sechestru asigurător până la concurența 2.4 milioane de lei. (…) Până în 2012, când l-a cunoscut pe Oprescu avea 0 lei, după aceea, când avea același salariu de 4.000 de lei, sumele au început să crească: 30.000 de euro, 10.000 de euro – sumele transferate de ea la părinți și invers. Sumele nu pot fi acoperite din salariul de 1.000 de euro pe lună. Imobilul din Herăstrău a fost cumpărat din sumele din mită pentru a justifica sumele din conturi”, a spus procurorul.

Judecătoarea a amânat pronunțarea pentru data de 13 mai 2019.

Adriana Nica nu a fost pusă sub acuzare în acest dosar, considerându-se că aceasta nu știa că banii primiți de la Sorin Oprescu provin din infracțiuni, că nu a avut intenția să-i spele ci banii au fost primiți în virtutea relației sale amoroase cu Oprescu, mai în vârstă decât ea cu 26 de ani.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.