Acasă Actualitate Nu mai dați șpagă la polițiști că ajungeți la pușcărie!

Nu mai dați șpagă la polițiști că ajungeți la pușcărie!

DISTRIBUIȚI

La data de 02.08.2018, ofițeri de poliție ai Direcției Generale Anticorupție — Structura centrală, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București, au prins în flagrant un tânăr în vârstă de 20 ani, în timp ce oferea unui ofițer de poliție din cadrul D.G.P.M.B. — Brigada de Poliție Rutieră, suma de 900 lei, pentru a nu-i întocmi dosar penal.

În data de 2 august a.c., în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu, ofițerul de poliție a oprit în trafic un autoturism, condus de un tânăr care nu deținea permis de conducere. Acesta i-a oferit polițistului suma de 800 lei, promițându-i că o va completa cu o sumă în cuantum neprecizat.

Ofițerul de poliție a sesizat fapta la D.G.A., iar cel în cauză a fost prins în flagrant imediat după ce a dat suma de 900 lei polițistului. Tânărul a fost condus la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul București, în vederea continuării cercetărilor pentru săvârșirea infracțiunilor de dare de mită și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Procurorul de caz a dispus, în primă instanță, reținerea pentru 24 de ore a tânărului iar Tribunalul București a dispus măsura arestului la domiciliu.

Acum tânărul are două fapte comise în concurs de infracșiuni iar conform noului cod penal va executa pedeapsa principală la care se adaugă o treime din cealaltă. Comuniștii erau mai blânzi cu infractorii: la pedeapsa principală se mai adăuga un spor dar politicienilor postdecembriști nu le-a plăcut așa.

1 COMENTARIU

  1. Intrebarea nu e de ce voia sa dea spaga ci daca era normal sa i se intocmeasca dosar penal? Iar 900 de lei pentru dosar penal e cam putin! Se pune deci intrebarea: cine a fost mai intai, oul sau gaina?
    I s-a intocmit dosar (pana la dosar penal mai sunt si alte forme de corectie) in mod justificat sau pentru ca se voia o reactie din partea lui?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.