Home Actualitate Numărul românilor repatriați din Gaza a crescut la 288

Numărul românilor repatriați din Gaza a crescut la 288

DISTRIBUIŢI

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că duminică, 10 decembrie 2023, în urma eforturilor complexe ale Celulei de Criză Interinstituţionale, prin intermediul Ambasadei României la Cairo şi al Oficiului de Reprezentare al României la Ramallah, 8 persoane, cetăţeni români şi membri de familie ai acestora, evacuate din Fâşia Gaza, au fost transportate în România.

Menţionăm că, în cursul zilei de 7 decembrie 2023, 9 persoane, cetăţeni români şi membri de familie, au ajuns pe teritoriul Republicii Arabe Egipt prin punctul de frontieră Rafah, fiind preluate ulterior de către reprezentanţii Ambasadei României în R.A. Egipt. Au fost însoţite până la Cairo, de unde 8 persoane au fost îmbarcate spre România, iar o persoană a rămas în R.A. Egipt.

Până în prezent, 288 de persoane, cetăţeni români şi membri de familie ai acestora, au fost evacuate din Fâşia Gaza (https://www.mae.ro/node/63319, https://www.mae.ro/node/63342, https://www.mae.ro/node/63362, https://www.mae.ro/node/63401, https://www.mae.ro/node/63555).

MAE continuă dialogul cu autorităţile israeliene şi egiptene în vederea facilitării evacuării şi a celorlalţi cetăţeni care au solicitat acest lucru, în funcţie de evoluţiile din teren şi de acordul părţilor implicate.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.