Acasă Actualitate Numiți politic în CA al SRR, și-au tras beneficii materiale de 400.000...

Numiți politic în CA al SRR, și-au tras beneficii materiale de 400.000 de RON

DISTRIBUIȚI

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de: Demeter Andras Istvan, Fugaru Mirela-Ioana, Voicu Mihai, Olaru Stejărel-Nicolae și Moșneag Doina, precum și față de alte 6 (șase) persoane cu funcții de conducere din cadrul Societății Române de Radiodifuziune, respectiv membri ai Consiliului de Administrație al instituției publice, pentru comiterea unor prezumtive infracțiuni de abuz în serviciu, prev. de art. 297 C.pen. și conflict de interese, prev. de art. 301 C.pen..

Din probatoriul administrat în cauză, până în acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că în perioada iulie 2011 — ianuarie 2014 aceștia ar fi participat la luarea unor decizii în cadrul ședințelor Consiliului de Administrație al Societății Române de Radiodifuziune în urma cărora au fost încheiate mai multe contracte de prestări servicii, în baza cărora aceștia au obținut în mod ilegal foloase patrimoniale în cuantum total de aproximativ 400.000 lei.

Activitățile de urmărire penală vizând probarea participației penale a suspecților s-au desfășurat cu sprijinul ofițerilor din cadrul I.G.P.R. — Direcția de Investigare a Criminalității Economice, precum și cu suportul informativ și tehnic al Direcției de Operațiuni Speciale (DOS).

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.