Acasă Actualitate O acumulare de gaze a distrus in intregime o casa

O acumulare de gaze a distrus in intregime o casa

DISTRIBUIȚI

Societatea de gaze Regen Instal va plati despagubiri persoanelor vatamate, in urma exploziei produse luni intr-o gospodarie din satul Cretesti, din comuna ilfoveana Vidra, a declarat Radu Petrescu, directorul tehnic al firmei.

De asemenea, Radu Petrescu a spus ca, in locul casei care a fost distruse in totalitate in urma exploziei, firma sa va construi un alt imobil. Cauza exploziei a fost o acumulare mare de gaze, in urma unei defectiuni in reteaua de distributie, gazele infiltrandu-se in pamant, sustine directorul. El a precizat ca, in ciuda acestui accident, reteaua de gaze corespunde tuturor standardelor prevazute de legislatia in vigoare.

Potrivit reprezentantului Regen Instal, toate lucrarile firmei sunt asigurate la societatea ARDAF.

Societatea particulara de gaze a inceput sa distribuie gaze in satul Cretesti in urma cu aproximativ trei saptamani, angajatii firmei efectuand, luni, verificari ale retelei. Localnicii au semnalat muncitorilor ca afara, in jurul retelei de gaze, se simte un miros puternic de mercaptan – substanta folosita de societatile de distributie pentru depistarea scurgerilor de gaze.

Directorul tehnic al firmei Regen Instal afirma ca, la sfarsitul lunii trecute, reteaua de gaze a fost verificata de angajatii societatii, dar unii satenii sustin insa contrariul.

Reprezentantul societatii de asigurari ARDAF s-a deplasat, ieri, la locul exploziei, fotografiind si luand declaratii martorilor accidentului. ARDAF – societatea la care sunt asigurate retelele de gaze ale firmei – urmeaza sa evalueze pagubele.

In urma exploziei, patru membri ai familiei Mirea au ajuns la spital, alaturi de cei doi vecini ai lor, aflati in magazin. Familia Mirea nu are montata nici o instalatie de gaz, iar conducta care alimenteaza mai multe case de pe strada este situata la cinci metri de locuinta.

Ioana Mirea, care are 46 de ani, este in starea cea mai grava, dar medicii sutin ca ranitii sunt in afara oricarui pericol. In spital se mai afla fiica Ioanei – Amalia (19 ani), baiatul acesteia – Marian (19 ani), precum si capul familiei, Gheroghe Mirea, de 56 de ani. Primele victime din Cretesti aduse la spital au fost Marian Geanta (33 ani) si Ion Mihalache (56 ani).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.