Acasă Actualitate O nouă medalie de aur la CE de la Sevilla adusă...

O nouă medalie de aur la CE de la Sevilla adusă de echipajul feminin de 8 plus 1 al României

DISTRIBUIȚI

Echipajul feminin de 8 plus 1 al României a câștigat, duminică, medalia de aur la Campionatul European de la Sevilla, aceasta fiind a șaptea performanță consecutivă pentru sportivele tricolore la nivel continental.
Favoritele finalei de 8 plus 1, Roxana Cogianu, Ionela Zaharia, Cristina Grigoraș, Irina Dorneanu, Adelina Cojocariu, Andreea Boghian, Camelia Lupașcu, Nicoleta Albu și Daniela Druncea, au dominat cursa de 2000 de metri de la un capăt la altul. Echipajul României a încheiat cu timpul de 6:41.83 minute, obținând medalia de aur, pe care a cucerit-o pentru a șaptea oară consecutiv.
Pe podium au mai urcat Germania (argint, 6:50.20 minute) și Rusia (bronz, 6:53.32).
România a mai cucerit duminică două medalii în finalele de la Sevilla, aur prin echipajul feminin de dublu rame (Cristina Grigoraș și Andreea Boghian) și argint prin echipajul masculin de 4 rame fără cârmaci (Marius-Vasile Cozmiuc, George Palamariu, Cristi-Ilie Pârghie, Florin Curuea).
La ediția din 2012 a Campionatului European, România a cucerit cinci medalii (două de aur, două de argint și una de bronz).

Olga Dumitrescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.