Acasă Actualitate O nouă sesiune de admitere la școlile postliceale de poliție, jandarmi, poliție...

O nouă sesiune de admitere la școlile postliceale de poliție, jandarmi, poliție de frontieră și pompieri

DISTRIBUIȚI

O nouă sesiune de admitere la școlile postliceale de poliție, jandarmi, poliție de frontieră și pompieri va avea loc în această săptămână.

Peste 9.300 de candidați concurează pentru cele 1.737 de locuri scoase la concurs în școlile postliceale ale MAI.
Cel mai mare număr de candidați este înregistrat la Şcoala de Agenţi de Poliţie ”Vasile Lascăr”, din Câmpina, unde 4.071 de persoane concurează pentru 765 de locuri disponibile. La Școala de Agenți de Poliție “Septimiu Mureșan” din Cluj Napoca au fost scoase la concurs 162 de locuri pentru care concurează 954 de persoane.
În premieră, la Şcoala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldești, și persoanele de sex feminin vor susține examenul de admitere, iar cele 130 de doamne și domnișoare înscrise vor concura alături de bărbați pentru cele 300 de posturi scoase la concurs. Numărul total al candidaților este de 1.156.
La cele două școli postliceale de jandarmerie s-au înscris aproximativ 2.200 de candidați, care vor concura pentru cele 360 de posturi disponibile. Dintre acestea 10 locuri sunt alocate pentru Inspectoratul General de Aviație.
De asemenea, la școala de pregătire a agenților de poliție de frontieră „Avram Iancu”, din Oradea s-au înscris 935 de candidați pentru 150 de locuri disponibile.
Sesiunea de admitere debutează în data de 10 ianuarie cu înscrierea candidaților și eliberarea legitimațiilor de concurs. În săptămâna 12-17 ianuarie se vor susține probele eliminatorii (contravizita medicală și evaluarea performanțelor fizice), conform graficelor stabilite de instituţiile de învăţământ.
Proba scrisă va avea loc în data de 19 ianuarie și va consta într-un test grilă la limba română și o limbă străină (engleză sau franceză).
Rezultatele finale, după susținerea probei scrise, vor afișate în perioada 20-21 ianuarie.
Perioada de școlarizare va fi în intervalul februarie-decembrie 2020.

1 COMENTARIU

  1. Eu nu cred ca toti candidati dar si parinti care au fost deacord ca copiii lor sa se duca la scolile astea sunt NISTE PROSTI care nu stiu ce inseamna sa fii politist sau jandarm ci tocmai pentru ca stiu se inghesuie la scolile astea.
    Asa ca domilor sefi de sindicate din politie,armata si a celorlalte institutii militarizate ale Romaniei daca oamenilor pe care ii reprezentati li se pare prea mic efortul facut de statul Roman pentru ei atunci SA PLECE ACASA ,pentru ca sunt destul de multi candidati care stau la rand asteaptand sa se elibereze un loc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.