Acasă Actualitate Oamenii lui Vîntu se dau victimele controlului ANAF cerut chiar de ei

Oamenii lui Vîntu se dau victimele controlului ANAF cerut chiar de ei

DISTRIBUIȚI

Disperare mare la Realitatea lui Vîntu! Toată floarea conducerii Grupului Realitatea – Cațavencu, în frunte cu Emil Hurezeanu, a semnat ieri un protest adresat asociațiilor media din Romania și UE în care se plång de controlul făcut de ANAF în ograda lui SOV. Ca să impresioneze, deontologii lui Vîntu sugerează că la mijloc ar fi vorba de răzbunarea lui Băsescu, deoarece, se afirmă în protest, controlul ANAF ar fi început la cåteva zeci de ore de la finalizare alegerilor prezidențiale, în decembrie 2009. Manipulare și multă candoare, exact cum i-a învățat pe ei Vîntu. În 22 februarie 2010, pe Realitatea TV se difuza o știre „senzațională“ , în care poporul privitor la știri era informat că la Realitatea Cațavencu a descins ANAF în noiembrie 2009 și nu a mai plecat, luånd la puricat toate actele contabile. Prin urmare, ar fi cazul să se hotărască odată asupra datei cånd a început controlulANAF, nu de alta dar să știm cånd se apropie finalul, deoarece, conform Codului Fiscal, controlul la marii contribuabili poate dura pånă la șase luni.
După ce ne vor lămuri asupra datei ar trebui să completeze protestul și cu informația că acest control al ANAF s-a declanșat chiar la solicitarea Realitatea Cațavencu. ANAF a făcut public acest lucru încă din luna februarie, într-un comunicat de presă,  în care a precizat că inspecția fiscală parțială la Realitatea Media SA s-a declanșat în 28 septembrie 2009, urmare a solicitării societății de rambursare a taxei pe valoare adaugată, înscrisă în decontul aferent lunii iunie 2009, depus în 22 iulie 2009.
„Ca urmare a următoarelor constatări din timpul inspecției fiscale parțiale declanșate în 28 septembrie 2009: societatea înregistra la sfårșitul anului 2008 pierdere fiscală semnificativă; cuantumul redus al obligațiilor fiscale reprezentånd impozite și taxe datorate bugetului general consolidat declarate de societate; volumul semnificativ al tranzacțiilor economico-financiare derulate cu persoane afiliate constånd în cumpărări și vånzări de bunuri și prestări de servicii, inspecția fiscală parțială s-a transformat în inspecție fiscală generală, conform Ordonanței de Guvern 92/2003 privind Codul de procedură fiscală“, se mai preciza în comunicatul ANAF.
„Din datele existente la Oficiul Național al Registrului Comerțului, în luna august 2009 societatea figura în procedura de deschidere a insolvenței, fapt ce constituie potrivit Ordinului Ministrului Finanțelor Publice 1857/2007 capitolul 3, punctul 4, litera b element de risc fiscal ridicat, iar pe cale de consecință rambursarea TVA se realizează după efectuarea inspecției fiscale. De asemenea, în cazul marilor contribuabili, Codul de procedură fiscală prevede că termenul de efectuare a verificărilor este de pånă la 6 luni, astfel că inspecția fiscală generală la REALITATEA MEDIA SA, care este încadrată în categoria marilor contribuabili, este în termenul legal de desfășurare“, potrivit ANAF.
Autoritatea fiscală mai menționa că în perioada 27 octombrie 2009-10 decembrie 2009 inspecția fiscală a fost suspendată în baza Codului de procedură fiscală și a Ordinului 708/2006 privind condițiile și modalitățile de suspendare a inspecției fiscale, urmare a solicitării unor controale încrucișate la principalii furnizori de servicii ai societății. Clar ca bună ziua.

Amenințări eșuate

Protestul semnat de conclavul deontologilor lui SOV de la Realitatea Cațavencu demonstrează că odată cu apropierea finalului controlului cuvåntul de ordine în trust este panica, semn că amenințările la adresa șefului ANAF, Sorin Blejnar, nu și-au atins ținta.
Ziarul „Curentul“ a scris în februarie 2010 cum l-au amenințat oamenii lui Vîntu pe șeful ANAF, promițandu-i că-l „rezolvă“ dacă nu încetează controalele la Realitatea Media. Potrivit informațiilor noastre, cel care l-a amenințat direct pe șeful ANAF a fost Dragoș Nedelcu, director executiv la The Money Channel, care l-a vizitat la birou pe Sorin Blejnar. Într-un interviu acordat ziarului „Curentul“, șeful ANAF nu a dorit să comenteze pe marginea întålnirii cu Dragoș Nedelcu, dar a dezavuat campania de dezinformare făcută de Realitatea TV în legătură cu el și familia sa, precizånd că încercările de intimidare au la bază decizia de a bloca conturile Realitatea Media, pentru o datorie de aproximativ 5 milioane de lei și verificarea la SC Realitatea Media. „O tentativă jalnică de intimidare“, a precizat șeful ANAF, referindu-se la manipulările jurnalistice practicate de deontologii lui Vîntu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.