Home Actualitate Oficial britanic: epidemia de tifoidă din Siria amenință Europa

Oficial britanic: epidemia de tifoidă din Siria amenință Europa

DISTRIBUIŢI

Profesorul John Ashton, președintele Direcției de Sănătate Publică din Marea Britanie, spune că s-a format o furtună perfectă de condiții pentru extinderea bolilor care s-au dezvoltat în Siria: tifoida, tuberculoza, holera și diareea severă, scrie The Independent.

Tifoida s-a declanșat luna trecută în tabăra de refugiați din Yarmouk,care înainte de război era o suburbie animată a Damascului. ONU cere acces la această zonă având în vederea răspândirea rapidă a bolilor. Tifoida este cauzată de o bacterie contagioasă care se transmite de la o persoană la alta prin mâncare și apă contaminate cu urme ale bacteriei.

Numărul cazurilor de diaree severă și hepatita A au crescut. Profesorul Ashton spune că există un risc și de holeră, tuberculoză, dar și riscul răspândirii corona-virusului. Au fost raportate și boli ale căror simptome sunt asemănătoare cu lepra, în anumite părți ale Siriei.

60% dintre spitale sunt închise sau funcționează doar partial și este o mare lipsă de medicamente și sânge.

Profesorul Ashton a cerut intervenție urgentă pentru oprirea luptelor și permiterea îmbunătățirii sistemului de sănătate, afirmând că este posibilă o răspândire a acestora și în anumite țări din Europa.

„Ca urmare a riscului unui conflict prelungit în Siria, costurile umane și sociale ale războiului cresc de la oră la oră, a declarat pentru The Independent, profesorul.

„Pe scurt, ne apropiem de o catastrofa sanitară publica, unde riscurile expansiunii în Europa și Occident a bolile infecțioase sunt din ce în ce mai mari. Bombele nu vor opri o epidemie. Numai pacea și încetarea confictului va face acest lucru. „

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.