DISTRIBUIŢI
percheziții la nasta

Nouă medici de la Institutul Marius Nasta și 22 de pacienți au fost puși sub acuzare pentru luare/dare de mită.

Parchetul de pe lângă Tribunalul București informează că, miercuri, procurorii și polițiști DGA fac 4 percheziții domiciliare. Două dintre acestea au loc la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” București, în cadrul la două dosare penale în care se fac cercetări pentru luare de mită și dare de mită și două au fost la domiciliile chirurgilor Paleru (foto stânga) și Petreanu (foto dreapta). În cele două cauze există bănuieli că, pe parcursul anilor 2022 – 2023, mai mulți medici ai spitalului au primit în mod repetat diferite sume de bani și bunuri de la pacienții unității pentru efectuarea controalelor pre și postoperatorii și realizare intervențiilor chirurgicale. Investigațiile financiare au scos la iveală diferențe semnificative dintre veniturile licite și averea unora dintre medicii vizați, susține Parchetul de pe lângă Tribunalul București.

31 de persoane sunt audiate la această oră, la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul București și la sediile DGA din 12 județe, iar conform unor informații pe surse șpăgile se cereau de cei doi șefi de lucrări de la Chirurgie toracică, care le împărțeau cu 3 anesteziști, 3 rezidenți și încă un chirurg toracic.

Primii vizați au fost șefii de lucrări de la UMF Cristian Paleru care a cerut inclusiv geaca unui pacient fără bani și Cornel Petreanu care spunea „am portbagajul plin de mulțumiri”.

În jurul orei 10, ofițerii DGA au luat-o aproape pe sus pe Olga Dănăilă, medic primar și chirurg toracic la Marius Nasta, o apropiată a medicului Cristian Paleru. Dănăilă a fost băgată într-o mașină care a plecat probabil la audieri.

La ora 11, două mașini ale DGA au plecat de la Nasta după ce în ele au fost băgați doi rezidenți în chirurgie toracică Jan Palade și Alexandru Graur și ei acuzați de luare de mită de la pacienții operați de Șeful de Lucrări Cristian Paleru (foto stânga).

Al treilea rezident a fost și el luat de ofițerii DGA și dus la audieri. Constantin Huminiuc lua mită de la pacienții operați de Paleru.

În jurul orei 14.00 și trei medic de Anestezie-Terapie Intensivă au fost duse la audieri Irina Negru, Andreea Brutaru, Otilia Radu. Acestea nu luau șpagă direct de la pacienți, ci de la chirurgii care luau și pentru ele.

 

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.